Lolita Jacobs

Ručno rađene sandale francuskog brenda koje nose svjetske trendseterice i celebrity dame

Saint-Tropez malo je mjesto na jugu Francuske poznato tijekom ljetnih mjeseci po blještavilu i glamuroznosti. No, uz svu tu lako vidljivu luksuznost, već se dugi niz godina nalazi jedan od najsuptilnijih, no pritom i najpoznatijih dućana kad se radi o Tropéziennes stilu – Atelier Rondini. Mjesto na kojem nastaju ručno rađene sandale, odredište je koje ni jedna svjetska trendseterica ne propušta tijekom ljetovanja u tom malom dragulju Mediterana.

Alain Rondini

Atelje je prije više od 90 godina stvorio Dominique Rondini. Bio je to prvi postolar u Saint-Tropezu koji je svoje ručne kreacije počeo stvarati u vrijeme kad je i slavna Coco Chanel ljeto provodila u tom mjestu. Kasnije je to postao obiteljski pothvat, do toga da i danas brend vodi nasljednik obitelji koji izrađuje robusne kožnate sandale u bogatom rasponu boja i stilova. Ukratko, radi se o sandalama koje danas slove kao sinonim za eleganciju i udobnost, a brend, unatoč slavi koju je stekao kroz sve ove godine, i dalje posluje tek u malom dućanu u srcu mjesta.

Atelier Rondini u Saint-Tropezu

Unatoč dugoj povijesti i značajnim uspjesima, ovaj smo brend prvotno zamijetili prije nekoliko godina. Naime, jedna od omiljenih francuskih stilistica, kreativna direktorica Lolita Jacobs, za vikend povodom svog vjenčanja koje se održalo u Saint-Tropezu, odabrala je bijelu pletenu haljinu brenda Jacquemus, a look je dovršila uz bijele kožnate sandale brenda Rondini. Radi se o svevremenskoj kombinaciji koja prkosi svim trendovima – a upravo je to i forte ovog brenda obuće, svevremenost i jednostavnost.

Lolita Jacobs u haljini Jacquemus i sandalama Rondini

Koristeći se starim metodama izrade, koja je udaljena od današnje proizvodnje koju pokreću glomazni strijevi, ovaj brend svaki komad izrađuje rukama, od početka do kraja. Potplate od francuske kože, pa sve do toga da vam na licu mjesta mogu oblikovati sandale kao da su izrađene po vašim stopalima.

Asortiman brenda već se godinama ne mijenja, što znači da su modeli toliko uspješni da nisu potrebne promjene, nove kolekcije i konstantno lansiranje novih komada. Atelier Rondini njeguje spor pristup modi, a ako se odlučite na kupnju ovih sandala, nedvojbeno je da će vam trajati cijeli život.

Od klasičnih sandala Tropéziennes i njihove siluete u stilu gladijatorskih do nešto ženstvenijih izdanja, odabira je mnogo. Naš favoriti su definitivno oni koji se vežu oko gležnja, kao i jednostavne kožnate natikače bez kakvih detalja, u kojima želimo provesti cijelo ljeto. Ako planirate put na jug Francuske, definitivno ne propustite posjetiti ovo mjesto, a cjelokupnu ponudu modela koji su za kupnju dostupni i na webshopu, otkrijte na službenoj stranici ove male, no toliko snažne obiteljske priče.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram, Rondini 

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0