Prvi pogled na jesenske trendove: H&M kolekcija za nadolazeću sezonu ostavit će vas bez daha

Za jesen 2023. godine u verziji omiljenog high street brenda H&M, barok se susreće s neo-noirom s romantičnim, raskošnim siluetama koje se miješaju sa umjetnom kožom i traperom inspiriranim izgledom iz kasnih devedesetih. Snažna ramena, uzak struk i izdužene linije karakteristični su među  odijelima, dugim haljinama i upečatljivim topovima.

Prozirne tkanine, čipka, detalji donjeg rublja i biserni ukrasi podižu svaki komad do spektakularnosti, dok neutralna paleta boja crne, srebrne, zemljanih nijansi i prljavo bijele održava sofisticirani ton.

Putovanje H&M-ove kolekcije za jesen 2023. proteže se kroz romantizam barokne ere, ali je čvrsto ukorijenjeno ovdje i sada s izrazito modernim stavom. Dugi nizovi jakih odijela i tajica u kontrastu su s izraženim volumenom nabranih poruba, predimenzioniranih majica na vezanje i traperica širokih nogavica.

Transparentnost je ključna, evocira senzualni duh i koristi detalje donjeg rublja na nov način. U kombinaciji s elegantnom umjetnom kožom ili ukrasnim detaljima, kolekcija je istovremeno i pročišćena i raskošna.

“Naš glavni izvor inspiracije došao je iz vizualno zapanjujućih filmova. Kolekcija je elegantna mješavina povijesnih referenci, ali je čvrsto ukorijenjena u ovdje i sada s izrazito modernim stavom. To je naša suvremena interpretacija romantizma”, ističe Eliana Masgalos, dizajnerica koncepta u H&M-u.

Ključni komadi uključuju odijela s hlačama, duge haljine, maksi traper suknje i ukrašene topove. Uzvišeni ženstveni detalji kao što su biseri, mašne i volani u kombinaciji s cipelama s nitnama i jakim metalnim detaljima. Jahači utjecaj s čizmama prizemljuje romantizam, kao i traper i majice s kapuljačom za malo edgy street stylea.

Kolekcija izlazi 14. rujna i bit će dostupna u trgovinama diljem svijeta i online na hm.com.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: PR

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0