Ovaj hotel je proglašen jednim od najboljih malih luksuznih hotela 2023. godine

Prekrasno uređeni hoteli s vrhunskom uslugom otvaraju se gotovo svakodnevno na raznoraznim lokacijama diljem svijeta, a hotelijerstvo je jedna od industrija koja pripada među one koje najviše utječu na prirodu. Upravo je zato inspirativno otkriti priču hotela koje je prekrasno uređen i ima vrhunsku uslugu, ali je isto tako i eco-friendly te se kroz poslovanje svakodnevno trudi minimizirati negativan utjecaj na prirodu. Jedan od načina na koji to čine je i sađenje drveća da bi smanjili ugljični otisak svakog gosta koji je morao doputovati do grčkog otoka Syrosa na kojem je luksuzni boutique hotel Aristide smješten.

Ovo je maleni hotel od svega nekoliko apartmana koji će se posebno svidjeti onima koji obožavaju umjetnost i upečatljive detalje, a uređenje svakog od apartmana je priča za sebe. Zidove hotela i soba krase umjetnička djela s potpisom Christy Lee Rogers, Igora Skaletskya i Riccarda Vecchija, a većinom je riječ o portretima i skulpturama. U sklopu hotela postoji i mini art galerija u kojoj se održavaju izložbe različitih umjetnika.

A i sama je zgrada u povijesnom centru Hermoupolisa umjetničko djelo i pravi arhitektonski dragulj koji kombinira starinsku eleganciji sa suvremenim dizajnom. Zgradu krase dramatično mramorno stepenište kao i dorski stupovi, a u njoj je primjetan utjecaj grčkog neoklasicizma i art deco stila. Sve prostorije hotela, zajedničke i privatne, tako ostavljaju grandiozan dojam, a pomno su preuređene i ukrašene već spomenutim umjetninama i dizajnerskim komadima namještaja.

Uz devet apartmana, u hotelu se nalaze i dva bara – jedan koji se nalazi u vrtu u kojem se može uživati u koktelima ispod hlada krošnji te onaj na krovu hotela s kojeg puca pogled na more. Svi apartmani u Aristide hotelu ističu se modernim komforom, ali je tehnologija ugrađena u staru građevinu bez da joj oduzima išta od autentičnosti.

Materijali koji se ističu u uređenju su oni koji su bili pronađeni u zgradi prije nego što je preuređena u luksuzni hotel, a to su drvo, mramor i prirodan kamen. Mramorno stepenište koje su vlasnici zatekli u zgradi bilo je misao vodilja prilikom preuređenja pa gosti mogu otkriti devet različitih vrsta lokalnog mramora u soba, u raznoraznim bojama i teksturama.

Gotovo svi apartmani imaju stropove visine pet metara, pogled na more, balkon ili terasu te privatan mini bazen ili jacuzzi kadu izrađenu od kamena, a svi su smještajni kapaciteti namijenjeni dvjema osobama. Ovaj je mini hotel oduševio Michelin i National Geographic Traveller, a Conde Nast Traveller uvrstio ga je na listu najboljih boutique hotela ove godine. Više fotografija otkrijte u nastavku.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Aristide Hotel

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0