Nova H&M Studio kolekcija slavi siluetu 70-ih i izgleda neodoljivo!

Moderne siluete na tragu opuštenih stilova 1970-ih godina, otkrivaju novu Studio kolekciju švedskog high street brenda H&M za proljeće/ljeto 2024. Nova se kolekcija ističe jednostavnim stilom i potkrijepljena je modnim pomakom prema pragmatičnoj odjeći, odjeća simbolizira sedamdesete kroz stil odijevanja tadašnjih glazbenih umjetnika koji su oblikovali modu tog vremena.

Moda je u praktičnom raspoloženju za proljeće, fokusirana na arhetipove garderobe – oštar kaput, pouzdane traperice, laskavu haljinu – koji odaju tiho samopouzdanje. “Htjeli smo uhvatiti taj nenametljivi osjećaj s prekrasno krojenim suvremenim komadima koji se lako prenose iz dana u noć i iz sezone u sezonu”, izjavila je Ann-Sofie Johansson, kreativna savjetnica i voditeljica dizajna ženske linije u brendu.

Blijedoplavi kožni kaput odaje jednostavnu sofisticiranost uz opušteni kroj, uključujući sako oštrih ramena. Pripijeni i lepršavi traper odiše ležernim sjajem zajedno sa salonkama prošaranim kamenčićima. Kako pada noć, mini haljina s printom zmijske kože daje suptilnu retro notu uz laskavu goruću narančastu maksi haljinu. Modni dodaci obuhvaćaju glatke kožne čizme do koljena, kožne natikače s niskom potpeticom i odvažan nakit od kamenčića.

Prepoznatljiva podstavljena torba H&M Studio, stalni favorit kroz godišnja doba u različitim bojama i veličinama, u ovoj je kolekciji osmišljena u smanjenoj varijanti s uzorkom zmijske kože. Kolekcija naglašava visokokvalitetne materijale, s nizom održivijih i konvencionalnijih materijala. Izdvajamo kožu bez kroma, vrhunsku vunu, organski pamuk i Infinna, celulozno vlakno napravljeno od tekstila. Za vizuale nove kolekcije zaslužan je Dan Jackson ispred čijeg je objektiva stala talijanska manekenka Vittoria Ceretti.

“Ove sezone dizajnerski tim je imao na umu kreativce slobodnog duha, u pokretu i spremne na avanturu. Osvrćući se na pravila odijevanja iz sedamdesetih godina i prožimajući ih suvremenom hladnoćom, željeli smo kolekciji dati vrlo sofisticiran dojam, s herojskim predmetima poput kožnog kaputa ili fantastičnog para čizama do koljena koje možete nositi u mnogo različitih kombinacija”, izjavila je Linda Wikell, dizajnerica koncepta H&M Studio. Pokrenuta 2013. godine i razvijena od strane internog dizajnerskog tima u ateljeu u Stockholmu, H&M Studio limitirane kolekcije predstavljaju se nekoliko puta godišnje, a nova će biti dostupna od 12. ožujka na hm.com!

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: PR

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0