Najljepše lanene haljine koje možete kupiti ove sezone

Postoji li neki komad koji više podsjeća na ljeto od lanene haljine? Po našem mišljenju definitivno ne, pogotovo kad je riječ o tkanini u boji pijeska ili, pak, bijeloj boji. Lanene haljine komadi su kojima se s radošću vraćamo svakog ljeta, a na našu sreću, taj su prirodni materijal u posljednjih nekoliko sezona prigrlili i top kreatori pa je izbor dizajnerskih komada zaista šarolik.

Predvodnik je francuski dizajner Simon Porte Jacquemus u čijoj se kolekciji za proljeće/ljeto 2021. mogu pronaći zanimljivi modeli s naborima i izrezima, baš kao i luksuzni australski modni brend Zimmermann, čije haljine kao da su sinonim za ljeto. Obožavateljica lana već sezonama je i Isabel Marant, francuska dizjanerica koja stvara boho komade za kojima se svake tople sezone it djevojke pomame.

Jacquemus

Iako se sve donedavno ponuda haljina u sezoni proljeće/ljeto bazirala na cvjetnim modelima, ove su godine došli na red minimalistički, jednobojni modeli u crnoj, bijeloj i zemljanim tonovima. Isto tako, nakon vladavine romantičnih modela, stiglo je vrijeme za pročišćeni dizajn s tek pokojom mašnom, volanom ili, pak, pufastim rukavima. Najtraženiji detalj kad su ovosezonske lanene haljine u pitanju su izrezi, a silueta prati liniju tijela.

Već smo se zastitili midi modela pa ove sezone dizajnerskom ponudom dominiraju mini modeli, a neki od nama omiljenih su oni s potpisom nerazvikanih dizajnera kao što su Charo Ruiz i Le Kasha za koje ćete svakako još čuti. Lanene haljine su klasik koji nikada neće izaći iz mode, ali predlažemo vam da ovog ljeta ipak izađete iz zone komfora i odvažite se odabrati neki model poput onog brenda Aje koji otkriva struk ili, pak, komade kreatorice Mare Hoffman koji stavljaju naglasak na gola ramena.

U nastavku pronađite najljepše dizajnerske haljine koje možete kupiti ove sezone, a koje smo izdvojili iz aktualne dizajnerske ponude dostupne na online shopovima Net-a-Porter, MyTheresa i MatchesFashion.

Bondi Born (Net-a-Porter)Charo Ruiz (Net-a-Porter)Honorine (Net-a-Porter)Isabel Marant (MatchesFashion)Isabel Marant (MyTheresa)Jacquemus (MyTheresa)Jacquemus (MyTheresa)Jacquemus (MyTheresa)Jacquemus (Net-a-Porter)Jacquemus (MatchesFashion)Le Kasha (Net-a-Porter)Lisa Marie Fernandez (MyTheresa)Mara Hoffman (Net-a-Porter)Mara Hoffman (MatchesFashion)Zimmermann (MyTheresa)Zimmermann (Net-a-Porter)Aje (MatchesFashion)

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram, Net-a-Porter, MyTheresa, MatchesFashion

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0