Mia Matić

#MagMeGirls otkrivaju gdje pronaći dobar crni sako

Crni sako slovi za jednu od osnova svake garderobe: komad je to u kojeg se isplati uložiti jer je vječan, što znači da ćete ga sigurno nositi sezonama, a osim toga prilagodljiv je svakoj situaciji, odnosno jednako chic će izgledati u casual varijantama, kao i u svečanim, večernjim outfitima. S obzirom na to da se približava sezona blagdana, koja bez obzira na čitavu situaciju, nije otkazana, pitali smo naše #MagMeGirls gdje su one pronašle dobar crni sako, u kojem možete izgledati stylish na obiteljskom ručku ili, pak, na intimnoj večeri s prijateljicama. Ako ga nemate u svojem ormaru, ovaj svevremenski klasik obavezno stavite na svoj shopping popis (ili božićnu listu želja), a u nastavku otkrijte gdje pronaći najbolje modele i za koji kroj se odlučiti.

Nika Matić

Nika Matić, Rita Rumora

Najbolji crni sako koji imam je definitivno H&M x Maison Margiela, od prije nekoliko godina kad su imali suradnju. Sako je genijalan zbog svog savršenog kroja, naglašena su ramena i blago je strukiran tako da figura izgleda odlično. Obožavam ga zato što ga mogu nositi i za dnevne kombinacije na traperice i balerinke, a super je i za ozbiljnije prilike. Već godinama pokušavam naći dostojnu zamjenu i najsličnije što sam našla su sakoi brenda & Other Stories. Obožavam i oversized muške sakoe koje, posebno u večernjim varijantama, volim prebaciti preko ženstvene haljinice. To mi je jako cool look. Zara mi ima super muške sakoe, evo na primjer ovaj s fotografije.

Dora Predojević

Dora Predojević

Što se sakoa tiče, moj odabir uvijek pada na oversized, potencijalno muške sakoe, nikada nisam bila fan pretjerano strukiranih stvari, volim spajati robusnije komade sa ženstvenima, tako da je i ove godine moj izbor bio faux leather oversized sako – u ormaru sam već imala klasični crni, karirani i slično pa sam ove godine nadopunila kolekciju i ubacila jedan kožni u boji karamele s kojim sam dosta zadovoljna. Većinu sakoa kupujem u Zari na muškom odjelu, i to na zimskom sniženju, začudili bi se koliko genijalnih sakoa u jako malim brojevima ostane po povoljnim cijenama! Pri izboru materijala pazim da su materijali što kvalitetniji i dugotrajniji, pogotovo kad kupujem klasični crni sako, ipak je to stvar koju ću nositi godinama, a ne sezonski trend.

Mateja Sučević

Svi koji me malo bolje poznaju znaju da nisam najveći fan sakoa. Na sebi naravno. Kada vidim chic cure u njima požalim što uvijek naginjem kožnim jaknama. U ormaru posjedujem ukupno tri sakoa i nosim ih dva puta godišnje, ali kada bi ga išla kupiti definitivno bi se odlučila na nešto tipa Toteme Loreo sakoa. Taj predimenzionirai, boxy, androgeni, a opet seksi stil je definitivno nešto što bi se super uklopilo u svačiju garderobu. Zara također ima fantastične oversized crne sakoe s kojima se ne može pogriješiti.

Pamela Smoljanić

Pamela Smoljanić

Najdraži i najbolji crni sako kojeg posjedujem je iz Zare! Ulovila sam ga prije nešto više od godine dana, i to u ljetnoj sezoni. Sjećam se kako sam se dvoumila oko kupovine jer sam ga uočila na aplikaciji dok sam ležala na plaži u Dubrovniku naotprilike 35 stupnjeva Celzijevih. Mislila sam se treba li mi još jedan crni sako i ima li smisla “da to sad kupujem jer sigurno će doći još neki bolji u jesenskoj kolekciji”. Na svu sreću, kupila sam ga. I baš nikad nisam požalila jer sam se u međuvremenu riješila svih drugih crnih sakoa iz dotadašnje kolekcije. Riječ je jednostavnom nešto čvršćem, predimenzioniranom modelu koji krojem podsjeća na muški sako. Nosim ga doslovno za sve prilike, od poslovnih outfita do onih za večernji izlazak (dok je izlazaka još bilo). Mislim da je dobar crni sako osnova svakog ormara.

Mia Matić

Mia Matić

Do ove sezone težila sam crnim sakoima koje sam najčešće nalazila u second hand shopovima ili u maminom ormaru, s obzirom na to da težim naglašenim i oversized modelima. Ove jeseni koja nam je svima pomalo monotona i siva prepustila sam se trendu upečatljivih sakoa jakih boja i uzoraka. Ostala sam vjerna overzised kroju koji svaki styling napravi jako chic i drugačijim. Najčešće kupujem modele Lei Lou od Aleksandre Dojčinović koji su mi cjenovno i kvalitetom prihvatljiv i stvarno su statement pieces u mojoj garderobi.

Nika Turković

Nika Turković

Ovo je uz bijeli t-shirt i dobre traperice, možda najteže pitanje i dugotrajna potraga u mom životu koja je završila tek prošle godine! Naime, osim pravih vintage blazera koje sam ukrala od mame, savršeni crni sako pronašla sam prošle godine u Londonu, u Arketu. Njihov fit je izuzetno moderan, daje savršen oversized look, 100 posto je vunen i s minimalno detalja, a o kvaliteti ne moram ni pričati. Općenito mi je Arket postao omiljeni high street brend jer rade s pravim, kvalitetnim materijalima i dizajn im je vrlo “gender neutral”, pa uvijek pronađem nešto za sebe kad god pretražujem njihov web. Sada i dostavljaju u Hrvatsku, što znači da ću svojoj kolekciji pridodati sigurno još par boja istog blazera.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0