MagMe Pick: Najljepše bijele haljine sezone

Bijela haljina simbol je ljeta i nema verzije u kojoj ne izgleda savršeno – pogotovo kada nam koža potamni na suncu. Upravo su zato bijele haljine klasik kojem se uvijek vraćamo i komad za kojim najčešće posežemo u ormar ljeti. Iako je smatrana većinom dnevnim komadom te je izrađena od lana ili pamuka, bijela haljina superheroj je iz ormara kojeg, uz promjenu asesoara, nakita i cipela, možete transformirati u model za večernji izlazak.

Loveshackfancy (Net-a-Porter)

Ove godine, na cijeni je boho esetetika, pa su haljine koje se nalaze u dizajnerskoj i high street ponudi pune volana, pufastih rukava te izvezenih detalja. No, nakon godine bez izlazaka, evenata, vjenčanja i generalno prigoda u kojima se možemo srediti, kreatori nisu zaboravili ni na seksepil pa pojedine haljine krasi i zanimljivo pozicionirani prorezi.

H&M

Za najromantičnije kreacije zaslužan je njujorški brend čiji su mini modeli ukrašeni detaljima od čipke, dok su san svake minimalistice haljine brenda Envelope1976, sustainable marke s bazom u Švedskoj. Skandinavsku estetiku možete pronaći i u kreacijama dizajnerice Cecilie Bahnesen koja i dalje njeguje predimenzioniranu siluetu, ali je ove sezone svojim haljina podarila dozu ženstevnosti putem otkrivenog korzeta. Istim se detaljem poigrala i njujorška kreatorica Catherine Holstein koja stoji iz hvaljenog modnog brenda Khaite.

Khaite (MyTheresa)

Sofisticirane i cool bijele haljine izrađuje i ultimativna pariška djevojka, dizajnerica Isabel Marant, a upravo su njezini modeli one koje možete nositi od jutra do mraka i u svim prigodama. Što te tkanina tiče, dominiraju lan i pamuk, a nisu isključeni ni visoka, saten i svila – pogotovo za midi modele koji oni puno ljepše padaju. Za koji god se model odlučili jedno je sigurno – u ormaru vam je ovog (i svakog drugog) ljeta potrebna dobra bijela haljina u koju se uvijek možete pouzdati, a izbor najljepših iz high-end i high street ponude, možete pronaći u nastavku.

Cecilie Bahnsen (MyTheresa)
Envelope1976 (Net-a-Porter)
Isabel Marant (MyTheresa)
Isabel Marant (MyTheresa)
Jacquemus (MyTheresa)
Loveshackfancy (MyTheresa)
Loveshackfancy (Net-a-Porter)
Self-Portrait (MyTheresa)
Veronica Beard (MyTheresa)
Loveshackfancy (Net-a-Porter)
H&M
Zara
Zara

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Net-a-Porter, MyTheresa, H&M, Zara, Instagram

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0