balenciaga hourglass bag

MagMe Pick: Balenciaga Hourglass torbica

Kada je francuska modna kuća Balenciaga 2019. predstavila novu kolekciju torbi Hourglass, modeli su se rasprodali poprilično brzo, a dvije godine kasnije ova kolekcija i dalje drži svoje mjesto pri vrhu ljestvice it torbi – nameće se kao jedan od najpopularnijih komada ove sezone.

Kreativni direktor Demna Gvasalia ovom je kolekcijom zakoračio u svijet elegantnih torbi i definirao novu estetiku brenda. Naime, kolekcijom torbi Hourglass odaje počast osnivaču kuće kroz prepoznatljiv zakrivljeni oblik, inspiriran skulpturalnim kaputima Cristóbala Balenciage iz 1950-ih.

Isprva je model bio dostupan u tri dimenzije:  XS, Small i Medium, no danas obitelj Hourglass torbi ima još više veličina, a i boja i vrsta kože, uključujući i model s lancem, rastegnuti dizajn koji podsjeća na baguette torbe iz 90-ih i, naravno, mikro veličinu.

Zajednička karakteristika svih modela i veličina svakako je veliki B logo koji stoji na prednjem preklopu. Torbu je moguće nositi kao crossbody model, s dužom varijantom remena ili, pak, za elegantnije prigode u ruci za gornju ručku.

Ovaj model torbe omiljen je modni dodatak brojnim poznatima, a odlično izgleda i na crvenom tepihu, ali u streetstyle kombinacijama. U nastavku smo izdvojili neke od naših favorita, a zaista bogatu ponudu modela možete pronaći na stranici Farfetch, službenom Balenciaga shopu te ostalim online shopping destinacijama.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram, Balenciaga, Farfetch, Modsens, Bloomingdale’s, Net-a-Porter

Net-a-Porter
Net-a-Porter
Farfetch
Farfetch
Modesens
Bloomingdales

 

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0