MagMe Interior: Japandi je novi trend u uređenju koji nam je svima potreban

Iako nam se čini kako je posljednjih godinu dana u svijetu interijera zavladao potpuni maksimalizam te se u prostori koji su ukrašeni s pregršt detalja upravo oni koji najčešće viđamo, stručnjaci za predviđanje trendova iz društvene mreže Pinterest tvrde kako će u 2021. godini najpopularniji trend u uređenju biti upravo onaj suprotan. Riječ je o japandi stilu koji je miks skandinavske estetike koja svijetom dizajna interijera vladala posljednjih nekoliko godina te Japanu svojstvenog minimalizma.

Termin japandi u protekloj se godini u tražilicu ranije spomenute društvene mreže upisao dvostruko više puta nego prošlih, a očekuje se da će ovaj hibridni stil biti još popularniji u 2021. Interijeri uređeni u japandi stilu ujedno su pročišćeni i minimalistički, ali topli i cozy istovremeno te izgledaju nevjerojatno chic. Time su skandi minimalizam i japanski wabi-sabi povezani u skladnu cjelinu koja je lijepa i lišena detalja i viška namještaja, a u kojoj je ugodno boraviti.

Naglasak se stavlja na pronalazak savršenog u nesavršenostima, ljepoti ručne izrade i tradicionalnih elemenata, neobrađenih i prirodnih materijala. Obje kulture cijene minimalizam pa je ova kombinacija sasvim očekivana – lijepi i prije svega funkcionalni interijeri koji dopuštaju miran i spokojan život, upravo su ono što nam je svima trenutačno potrebno.

Neutralna paleta boja, namještaj čistih linija i dominacija drveta glavne su odrednice ovog stila koji je u moderan i pomalo hladan skandinavski stil unio toplinu putem tradicionalnih japanskih elemenata. Ono što nije prihvatljivo u interijerima uređenima u japandi stilu su umjetni materijali, već se prednost daje ne samo drvetu već i ratanu, lanu, glini… Svevremenski i dugotrajni materijali samo daju dodatnu eleganciju i vječnost ovakvim interijerima u koje se s lakoćom mogu uvrstiti novi elementi.

Minimalizam i toplina povezani u jedno, interijeri koji potiču povezivanje s prirodom i bude osjećaj opuštenosti, smirenosti  i harmonije te su osnova za način života u kojem je wellbeing na prvom mjestu, ono je što nam se najviše sviđa kod japandi trenda u interijerima koji će zasigurno donijeti novu eru u uređenju koja nam je svima potrebna nakon mjeseci iza nas.

Fotografije: Pinterest

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0