Loewe je lansirao chic svijeće za kuću s mirisom – marihuane!

Luksuzni brend kojeg obožavaju modni insajderi – španjolski Loewe, na čijem se kreativnom čelu od 2013. godine nalazi britanski dizajner Jonathan Anderson, lansirao je svoju prvu liniju svijeća i mirisa za dom. Iako su osnovani kao modna kuća, i to ona s fokusom na proizvode od kože, Loewe je jednako uspješan u kreiranju odjeće, kao i chic dodataka za dom. Pa se kreativni tim kuće, nakon kreiranja keramičkih zdjela, sitnog namještaja te, prošle godine, vaza i lustera izrađenih od kože, bacio i na osmišljavanje aromatičnih svijeća, svijećnjaka od voska, sprejeva za kuću i difuzora za miris.

U kolekciji se nalazi svekupno 11 mirisa, od kojih se posebno ističu mirisi marihuane i cikle, a ostali su mirisi biljke orlovi nokti, listova rajčice, bršljana, biljke graška, origana, sladića, korijandera, borovice te čempresa. Ukratko, pravi mirisi prirode, daleko od onoga što smo navikli kad je riječ o mirisnim svijećama.

Mirise su zajedničkim snagama osmislili kreativni direktor i parfumerka Nuria Cruelles, a želja je bila evocirati sirove esencije jednog običnog povrtnjaka. Djelomično su inspiracija bila i viktorijanski botanički vrt te ljekarništvo, pogotovo u periodu od početka 15. pa do sredine 17. stoljeća, kao i radovi umjetnika koji su djelovali u tom razdoblju poput britanske botaničarke i fotografkinje Anne Atkins, ilustracije španjolskog istraživača Mutisa te fotomehanički printevi japanskog fotografa Ogawa Kazuma.

Mirisi koji se nalaze u svijećama, voštanim svijećnjacima, sprejevima i difuzorima svojim esencijama pozivaju na maksimalno povezivanje s prirodom, a Anderson je izjavio kako su ove arome za njega povezane s osobnim iskustvima.

“Selekcija mirisa prati jednu vrlo osobnu priču. Sve su to olfaktorni zapisi koji me podsjećaju na djetinjstvo ili različita putovanja na kojima sam bio. Dio je inspiriran viktorijanskim botaničkim vrtom, dio farmacijom, pa taj miks povezuje znanost i osjećaje”, izjavio je.

No, ove svijeće neće samo unijeti svježinu u vaš životni prostor mirisom, već i izgledom. Vosak mirisnih svijeća, naime, smješten je u ručno rađene keramičke posude koje su inspirirane šalicama iz razdoblja antičke Grčke. Na njima se nalazi i monogram luksuzne kuće te poruka “Made in Spain”. Sve svijeće opremljene su s pamučnim fitiljem i voskom od prirodnih sastojaka.

“Za mene je dodir ključan, a suradnja kuće Loewe s keramičarima to i svjedoči. Rebrasta tekstura posude od terakote, u kojoj se nalaze naše svijeće, bazirana je na šalici iz 5. stoljeća prije Krista. U toj ritmičnoj čistoći tako stare stvari vidio sam neupitnu modernost, a i funkcionalnost – bio je to pravi primjer za kreiranje naših posuda”, istaknuo je Anderson.

Ekstrakti biljaka u dizajnerskim keramičkim posudama zasigurno će okupirati naš Instagram feed, baš kao što to čine obožavani modni dodaci brenda, odnosno torbice Puzzle i Gate, otkako je Britanac postao kreativni direktor brenda.

Svijeće su dostupne u tri veličine – manjoj za koju ćete morati izdvojiti 75 eura, srednjoj koja stoji 150 eura te velikoj čija cijena iznosi 320 eura. Mirisni svijećnjak dostupan je po cijeni od 70 eura, dok sprej za prostor stoji 85 eura. Čitava se kolekcija, osim difuzora koji još nisu u prodaji, može pogledati na službenom online shopu brenda Loewe.

 

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0