Kith otvorio prvi butik u Europi!

Jedan od nama omiljenih brendova Kith, otvorio je svoj prvi flagship dućan u Europi, točnije u modnoj prijestolnici Parizu. Novi se, ekskluzivni butik prostire na tri kata i dvorište povijesne pariške zgrade Pershing Hall te je najveći dućan brenda do sad. Uz shopping iskustvo, Kith nudi i holističko lifestyle iskustvo u svojem butiku, kako navode na stranici brenda, a uz retail dio dućan bit će smješteni i Kith Treats te Kith for Sadelle’s restoran.

Za kreiranje prostora bio je zadužen dizajnerski tim Snarkitecture, a u interijeru su pomiješani elementi koji čine DNA brenda te lokacije u koju je smješten butik. Tenisice su, naravno, glavne zvijezde prostora, a osim što se police ispunjene najnovijim modelima nalaze između ogromnih ogledala u mjedenim okvirima i prozorima koji se prostiru od poda pa gotovo do stropa, a pružaju pogled na dvorište. Kao i u svakom Kith butiku, i u pariškom se nalazi gipsana skulptura tenisica koja ukrašava strop u ulaznom prostoru izvedenom u mramoru. Na svakom kontinentu brend odabire drugačiju siluetu tenisica, a za europsku lokaciju odabran je Air Max 1 kako bi odao počast inovativnom francuskom Pompidou centru.

Na ulazu pažnju privlači i dvorište te Accessories Lounge, kao i Kith Treats, bar brenda u kojem se poslužuju sladoledi, koji se nalaze svaki s jedne strane dvorišta. Dvorište je natkriveno te se u središtu krije restoran, a osim što pažnju privlači mramor – koji se nalazi u čitavom prostoru u različitim verzijama, ne može se ne primijetiti zid napravljen od biljaka koji stoji iza šanka restorana. Biljke su smještene od poda do stropa, a taj zeleni zid osmislio je botaničar Patrick Blanc, dok je za izvedbu bili zaduženi krajobrazni arhitekti iz Jardins de Babylone.

Kupci Kitha mogu uživati i u jedinstvenom kulinarskom iskustvu – naime, u dvorištu se poslužuju delicije s menija koji je osmislio tim njujorškog restorana Sadelle’s koje se tamo po prvi put mogu probati izvan granica Sjedinjenih Američkih Država. U ponudi je brunch te njujorški klasici, a posebno za ovaj restoran na meni je vraćen desert The Babka Swirl, koji se u ograničenim količinama posluživao u Kith Treats u njujorškoj četvrti SoHo.

Kith Treats nudi, pak, slatke specijalitete koje su osmislili prijatelji i članovi obitelji brenda, kao i razne druge delicije koje se mogu konzumirati samo na pariškoj lokaciji. S donjeg kata na gornji penjete se grandioznim stubištem izrađenim od Carrara mramora – na prvom se katu nalaze sobe prepune tenisice te muške, ženske i dječje odjeće. Na vrhu se nalazi i custom made luster izrađen od Air Max 1 izvedenih u smoli. Svaka prostorija pruža drugačije iskustvo te su u skladu s time korišteni i drugačiji materijali u interijeru.

Kao da sve ovo nije dovoljno, u podrumu se nalazi i galerija te prostor u kojem će Kith predstavljati nove releaseove, kolekcije i suradnje. Kako bi proslavili ovo, prvo europsko otvorenje, Kith je udružio snage s Nikeom te je lansiran poseban model tenisica Air Force 1, inspiriran francuskom zastavom, koji će biti dostupan ekskluzivno u Parizu. Inspiriran je francuskom zastavom, a krasi ga bijela kože te plavi baršun. Ono što je sigurno je da nam je prva lokacija koju posjećujemo kada napokon otputujemo u Pariz 49 Rue Pierre Charron.

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0