rad od kuće

Kako s partnerom preživjeti rad od kuće?

Ako je ovo prvi put da radite od kuće, moguće je da uživate u tome da se ne morate svako jutro spremati i putovati na posao. No, ako je ovo prvi put da radite od kuće dijeleći prostor s partnerom koji je u istoj situaciji, moguće da već razmišljate kako preživjeti sve ovo i čupate kosu čekajući datum kada će se sve vratiti u normalu.
Koliko god nam ponekad partner(ica) nedostajali na poslu i koliko god zazivali momente u kojima možemo biti doma, sada kada smo prisiljeni biti u kući – situacija nas nervira.
Evo par prijedloga kako zadržati hladnu glavu i ‘preživjeti’ dijeljenje radnog prostora s osobom s kojom ste ionako zatvoreni cijeli dan
1. To što radite od doma ne znači da je dobro da ste u pidžami cijeli dan. Navucite traperice, sredite se, pristupite situaciji kao da ste zaista na poslu. Ostanete li u pidžami cijeli dan, šanse da ćete se stopiti s kaučem su ogromne.
2. Zagasite TV. Koliko god bili u napasti priuštiti si opciju da vam je TV upaljen za vrijeme radnog vremena – koncentracija jednostavno neće biti ista. Samo ćete se u jednom trenutku uhvatiti kako gledate 14. reprizu Prijatelja umjesto da odgovarate na mail.
3. Kuhajte si kavu ili čaj. Nitko se nikada ne ljuti na onog tko mu donese vruću kavu.
4. Flertovanje na poslu sada je apsolutno dozvoljeno, ipak radite na istom mjestu sa svojom boljom polovicom.
5. Poštujte tuđe obaveze. Čak i ako ste vi gotovi s radnim zadacima, ne znači da je i vaš partner. Dogovorite nekakav znak koji daje do znanja da ste slobodni za razgovor. Budete li se stalno prekidali i upadali s nevezanim temama, kad-tad će situacija eskalirati.
6. Dogovorite kada obavljate kućanske poslove. Je li to utorkom u 17 sati i tko će biti zadužen za što. Ipak ste sada oboje doma stalno i kaos će biti znatno veći ako ga ne držite pod kontrolom.
7. Dejtajte! To što ste doma ne znači da nema romantike. Dogovorite kada počinje date time i nađite elana u sebi za to. Čaša vina, gin, kava, večerica.. Ostavite vrijeme u danu samo za vas dvoje bez ikakvih monitora, poruka, društvenih mreža i TV-a. Planirajte putovanja, druženja, kuhajte zajedno, pričajte bez da vam pažnja vrluda na gore spomenute distrakcije.
Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0