Kako napraviti prekrasne, prirodne i originalne dekoracije za Uskrs? Otkriva nam Lollobrigidaart!

Scrollajući Instagram feedom ovih dana naišli smo na jedan divan, pravi proljetni profil čije su nas fotografije instantno razveselile, a riječ je o brendu Lollobridigaart. I to baš u pravo vrijeme, može se reći, prije uskršnjih praznika kada ćemo svoj dom dekorirati cvijećem, granama i vjenčićima. Lollobrigidaart, naime, nudi upravo to – cvjetne aranžmane i ostale kreativne načine kojima možemo ukrasiti dom u blagdanskim danima. Zanimalo nas je tko stoji iza profila i koje ideje možemo i sami iskoristiti za DIY projekt, a što smo saznali možete pročitati u nastavku.

Đina Panjol je vlasnica obrta Lollobrigidaart. Panjol, inače medicinska djelatnica, shvatila je da je struka više ne ispunjava, nakon dugogodišnjeg rada u istoj. U međuvremenu je postala majka trojice dječaka te je otkrila da je aranžiranje cvijeća kreativnost koja ju ispunjava te otišla na edukaciju. Naposljetku, otvorila je vlastiti obrt i danas je samostalni poduzetnik, a ističe kako je ljubav prema ručnom radu naslijedila od majke i djeda koji je bio stolar.

Na njezinom Instagramu profilu smo zapazili maslinove grančice u vijencu koje su divna proljetna i uskršnja dekoracija, a također mogu biti zabavan projekt za cijelu obitelj. Maslina je simbol mira, čistoće, brige za ljude i simbol snage te je tradicionalno povezana s razdobljem prije Uskrsa. Baš smo zato zamolili kreativku da nam ukratko objasni proces izrade vijenca od maslinovih grančica.

“S obzirom na to da je vrijeme korizme i Uskrsa odlučila sam napraviti kolekciju maslinovih vijenaca i vjenčića. Maslina kao simbol novog početka, mira i obilja. Šalje poruku vjere u bolje sutra. Vijenci su zamišljeni kao dekoracija na vratima ili kao način da se unese dašak prirode u dom, a koristili smo ih i u uređenju izloga. Maslina je dugotrajna i jednostavna, a uz dodatak fine satenske ili baršunaste trake djeluje fino i elegantno. Inače je maslina jako zahvalna za izradu vijenaca jer je meka i gipka, ne zahtijeva puno truda, ali traži strpljenje. Za izradu su potrebni tanka žica, kolut, grančice masline i efektan detalj. Možete plesti uredno ili slobodnije, rustikalno ili opušteno. Koji god način da odaberete, sigurno će ispasti oku ugodno”, izjavila je kreativka.

Također, Panjol je istaknula i nekoliko korisnih prijedloga za nadolazeće blagdane i proljetne dane pred nama. Iskoristite ono što već imate u svojim domovima, koristite materijale koje vam priroda nudi i pokušajte biti što nježniji prema prirodi kada birate stvari koje će vas okruživati.

“Ovog Uskrsa budite jednostavni, reciklirajte, budite kreativni, idite u prirodu, promatrajte buđenje prirode i njezine promjene, uberite materijal koji ćete kod kuće staviti u malene vaze ili staklenke! Za blagdanski stol pripremila sam lagane i neupadljive boje s materijalom iz prirode. Košara od ručno pletenih šiba s prirodnim jajima i svježim tulipanima, bit će dovoljna dekoracija. Jednostavan, šaren, kakav god poželite, ali sretan Uskrs!”, rekla je.

Mi se pridružujemo željama ove kreativke, a ako ste iz Zadra ili okolice i dani su vam užurbani za vlastite projekte, možete i naručiti vijenac iz Lollobrigidaart (adresa je Sv. Marije 68, Zadar). Također, za sve ljubitelje cvijeća, Lollobrigidaart uskoro priprema i web stranicu, a do tada radove možete pregledati na Instagramu profilu.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici. 

Fotografije: Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0