Bridal trendovi za 2022. godinu

Ako planirate vjenčanje ove godine, vjerujemo kako se nalazite u uzbudljivom, ali i stresnom periodu jer uz standarne zahtjeve organizacije, susrećete se i s neizvjesnim pravilima vezanima uz lokaciju održavanja i broj uzvanika. U slatke muke se međutim ubrajaju odabir vjenčanice i cipela, a kako bismo vam maksimalno olakšali tu potragu, izdvojili smo nekoliko bridal trendova za 2022. godinu. Kao i uvijek, pravilo je da pravila nema, odnosno, na taj poseban dan trebali biste nositi haljinu kakva se vama sviđa, bez obzira na trendove. No, ako tražite inspiraciju, predlažemo da nastavite čitati tekst.

Mini haljine, odijela i kompleti

Markarian NYC

Jedan od vodećih trendova za 2022. godinu je onaj koji je u suštini u skladu s održivom modom. Naime, svjetski dizajneri vjenčanica predlažu da do oltara prošetate u mini haljini, odijelu ili kompletu bijele boje koje ćete kasnije moći nositi i u drugim prilikama te, u slučaju odijela ili kompleta, i u kombinaciji s drugim komadima iz ormara. Alternativne klasičnoj vjenčanoj haljini postale su iznimno popularne u posljednje dvije godine, kada su manja i opuštenija vjenčanja postala uobičajena, a ako ipak želite klasiku ovakve komade možete odjenuti nakon ponoći, kada se presvučete iz vjenčanice.

High-neck vjenčanice

Galvan

Bilo da je riječ o čipkastoj haljini dugih rukava poput one koju je nosila Lily Collins ili, pak, modelu bez rukava kojeg je 2018. odabrala Meghan Markle, visoki ovratnici su u modi. Halter i high-neck vjenčanice klasični su modeli koji su ove godine iznimno traženi, a pružaju i dodatno pokrivanje onima koje to žele. Ovakve haljine evociraju look Grace Kelly, čija je vjenčanica do danas ostala uzor mnogima, a ovaj gornji dio pristajat će uz haljine koje prate liniju tijela, one u A-liniji ili, pak, haljinama nalik onima za bal.

Lily Collins nosi Ralph Lauren vjenčanicu

Povratak čipke

Giorgia Gabriele nosi Off-White

Iako je čipka uvijek prisutna kad su u pitanju vjenčanja, u posljednjih nekoliko godina, ostajala je u sjeni svile i satena te nešto jednostavnijih modela slip vjenčanica ili je, pak, bila zamijenjena tilom. No, čipka se vratila kao vladajuća tkanina u 2022. godini i svi su bridal brendovi poput Marchese, koja je kreirala vjenčanicu za Paris Hilton, uvrstili čipku u svoje kolekcije za ovu godinu.

Paris Hilton nosi Marchesu

Korzeti

Danielle Frankel

Baš kao i čipka, i korzeti su sveprisutni kad su vjenčanja u pitanju. No, ove godine korzeti, inače pokriveni tkaninom i namijenjeni da naglase figuru mladenke, postaju upečatljiv detalj na vjenčanicama i njihova je konstrukcija otkrivena ili naglašena tkaninom. Tradicionalna silueta tako ove godine ima moderan prizvuk, a otkriveni ili statement korzeti iznimno su tražen detalj.

Boje, boje, boje

Monique Lhuillier

Trend koji se zasigurno neće svidjeti svima, a koji je preplavio Bridal kolekcije za 2022. godinu su – boje! Jarke i pastelne nijanse, pa čak i printevi u tim nijansama, obojili su kolekcije i tradicionalnih brendova kao što su Vera Wang, Monique Lhuillier, Oscar de la Renta i Dior Couture. Nježne nijanse daju dodatnu dozu ženstvenosti vječanicama, a izborom vibrantnih i jarkih boja pokazat ćete da ne marite za tradicijom.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram, Danielle Frankel, Markarian NYC, Galvan

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0