Blair i Serena kao stilske inspiracije: Odijevanje po uzoru na “Gossip Girl” ponovno je in!

Američka teen serija koja je obilježila generacije, ne samo zbog ljubavnih i prijateljskih zavrzlama koje su svi pratili, već i zbog fantastičnog stila njezinih likova – “Gossip Girl” ili u prijevodu “Tračerica”, ponovno je in! Neki je nikad nisu ni prestali gledati, no nakon što je serija doživjela reboot, mnogi su nostalgično ponovno počeli gledati i starije epizode koje datiraju još iz 2007. godine ili je, pak, serija došla u fokus i onima koji prije za nju nisu čuli.

Paralelno s tim, stare su epizode počeli gledati i oni koji možda ranije nisu, a svi novi i stari obožavatelji imali priliku podsjetiti se nekih modnih kombinacija Blair Waldorf i Serene Van der Woodsen koje su aktualne i danas. Njihov je stil u posljednje vrijeme totalno zaludio društvenu mrežu TikTok pa na hashtagu #gossipgirltiktok možete pronaći videe s više od 365 milijuna pregleda koji su postali stilska inspiracija.

Tako je lansiran novi modni trend pod nazivom se “Gossip Girl core” u sklopu kojeg je masovno rekreiraju ikonični outfiti iz popularne serije, a i osmišljava se čitav lifestyle koji ide uz taj modni stil te se zamišljaju mjesta koja današnje Blair i Serena posjećuju, brendove koje vole i slično.

@aadavedenoja

I swear this alarm will change my mornings 🥹💖 #aesthetic #gossipgirltiktok #serenavanderwoodsen #gossipgirlaesthetic #gossipgirledits #pinterestaesthetic

♬ original sound – 🎱

Općepoznato je da se “Tračerica” pratila ponajviše zbog mode, a s obzirom na to da se radnja prve tri sezone održava većinom u srednjoj školi, outfiti mnogima omiljenog ženskog dua temelje se na njihovim preppy školskim uniformama koje začine pokojim zanimljivim detaljem.

Sereni je omiljeniji komad mini karirana suknja u kombinaciji s običnom bijelom majicom i kravatom, dok Blair, koja je pojam sofisticiranosti i elegancije, svoju školsku uniformu podigne košuljama koje imaju mašnu oko ovratnika, čarapama s uzorkom te detaljem koji je svojstven za njezin stil – rajfom.

@gossipgirl

Kad je riječ o večernjim kombinacijama i izlascima, Serena je uvijek znala it mjesta u kvartu Upper East Side na istočnom dijelu Manhattana, ali znala je i kako se zaokupirati pažnju svima kad uđe u prostoriju. Gala večere, svečanosti i odlazak na balet bile su svakodnevica likovima iz ove serije, a njihovi su večernji outfiti bila inspiracija brojnim mladim djevojkama i ženama za večernje izlaske, vjenčanja i slične prigode. Blair je u svečanim prilikama najčešće birala raskošne, jednobojne maksi haljine, dok je Serena ipak preferirala mini siluetu, šljokice ili metalik tkanine te sandale s visokom potpeticom.

U high street trgovinama zamijetili smo utjecaj ovog trenda s društvenih mreža, pa u nastavku možete otkriti izdvojene komade iz novih kolekcija koje izgledaju baš poput nečeg što bi Blair ili Serena imale u svojem ormaru! 

Mango
Mango
Mango
Mango
Mango
Zara
Massimo Dutti
Zara
Massimo Dutti
Zara
Massimo Dutti
Zara
H&M
H&M
H&M
H&M
H&M
Massimo Dutti
Stradivarius
Stradivarius

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Zara, H&M, Stradivarius, Massimo Dutti, Mango, Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0