Alessandro Michele novi je kreativni direktor kuće Valentino!

Nakon što nas je prošlog tjedna dočekala vijest da jednu od omiljenih dizajnerskih kuća Valentino, poslije 25 godina napušta  kreativni direktor Pierpaolo Piccioli, upravo je potvrđeno da je novim direktorom kuće imenovan Alessandro Michele!

Prošlog je petka u svijetu modne odjeknula je bombastična vijest da Piccioli napušta modnu kuću sa sjedištem u Rimu i već su sljedećeg dana započela šuškanja da je vjerojatno Michele taj koji će naslijediti dizajnera.

Ne čudi da je talijanska kuća za novo mjesto angažirala Talijana, no na društvenim mrežama već su započeli komentari o nešto neočekivanijem odabiru za novog kreativnog dirketora. Naime, Michele je u svijetu mode prepoznat po tome što je brendu Gucci, čiji je kreativni direktor bio osam godina, i promijenio potpuni izgled brenda. Naime, Michele je Gucciju donio potpuno novu, neobičnu i andorginu estetiku. Nakon što je prije dvije godine napustio Gucci, cijeli je modni svijet brujao o tome koji je sljedeći pothvat slavnog dizajnera.

“Za mene je nevjerojatna čast biti dobrodošao u Maison Valentino. Osjećam ogromnu radost i ogromnu odgovornost pridružiti se Maison de Couture koji ima riječ “ljepota” urezanu u kolektivnu priču, sačinjenu od prepoznatljive elegancije, profinjenosti i ekstremne ljupkosti. Moja prva pomisao ide na ovu priču: na bogatstvo njezine kulturne i simboličke baštine, na osjećaj čuda koji neprestano stvara, na vrlo dragocjeni identitet koji su sa svojom najluđom ljubavlju dali očevi osnivači, Valentino Garavani i Giancarlo Giammetti. Te su mi reference oduvijek predstavljale neizostavan izvor inspiracije, a ja ću pohvaliti takav utjecaj kroz vlastitu interpretaciju i kreativnu viziju”, izjavio je budući kreativni direktor.

Njegova debitantska kolekcija bit će predstavljena za proljeće/ljeto 2025. godine, a prema trenutačnim planovima revija će se održati u rujnu tijekom pariškog Tjedna mode. Bit će to nesumnjivo, najiščekivanija revija sezone i novi početak jedne od najremoniranijih kuća današnjice!

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0