Ana Svetina 28.11.2024.

I ove se godine najljepše adventske kućice nalaze ispred hotela Esplanade. Otkrivamo sve o ponudi!

Zagrebački hotel Esplanade, poznat po svojoj eleganciji i tradiciji, ove blagdanske sezone ponovno postaje središnje mjesto adventskog uživanja u Zagrebu. Od danas pa sve do Nove godine, terasa Oleander pretvara se u čarobnu pozornicu manifestacije “Fooling Around: Felicita”, koja donosi dašak venecijanskog šarma, vrhunski glazbeni program i jedinstvenu gastronomsku ponudu. Ova blagdanska priča nudi spoj tradicije, luksuza i ugodnog opuštanja u čarobnoj atmosferi koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.


Blagdanska kućica hotela Esplanade postaje prava oaza za ljubitelje autentičnih okusa, s bogatom street food ponudom koju je osmislila cijenjena chefica Ana Grgić Tomić. Jelovnik je pravi hommage zimskim okusima, donoseći inovativne verzije tradicionalnih jela koja su savršena za hladne dane. Posebno se ističe sočni buncek u tortilji sa zeljem, kremom od hrena i začinskim biljem – spoj tradicije i modernog comfort fooda.

Ljubitelji tradicionalnih jela na žlicu uživat će u filekima s pancetom, začinskim biljem i parmezanom, dok su za one sklone svježim, egzotičnim okusima pripremljene hrskave sardine s avokado salsom, kremom od kokosa i limete te pikantnim citrusnim dresingom. Tu su i Esplanadini klasici, poput hrskavo-kremastih kroketi s kulenom i marmeladom od paprike, te nezaobilazni zapečeni štrukli, savršeni za zimsko uživanje.

@foolingaroundzagreb

Za sladokusce, Esplanadin slastičarski tim pripremio je pravu bajku od okusa. Poseban užitak donosi čokoladni mousse s višnjama kuhanim u vinu i želeom od višnje, dok crumble od brusnica s kremom od javorovog sirupa i vanilije pruža savršenu ravnotežu slatkog i začinjenog. Ljubitelji klasike neće odoljeti jabukama kuhanim u bijelom vinu, cimetu i soku od naranče, poslužene s bogatom kremom od oraha i karamel umakom. Svaka od ovih slastica stvorena je kako bi zadovoljila i najzahtjevnija nepca te zaokružila gurmansko iskustvo.

@foolingaroundzagreb

Blagdanska čarolija ne bi bila potpuna bez toplih koktela koji dolaze iz kreativne radionice Esplanadinog poznatog koktel-majstora Vjenceslava Madića Master Kishonija. Njegov izbor senzacionalnih napitaka obuhvaća šest novih zimskih kreacija, među kojima su posebno istaknuta kuhana vina s jedinstvenim dodacima poput bazge i crnog ribiza. Ljubitelji klasičnih koktela uživat će u toplim verzijama Mojita ili Gin Fizza, dok je koktel Orient Express, inspiriran luksuznom željeznicom iz 1925. godine, poseban spoj marelica, citrusa i zimskih začina.

No, Esplanadina čarolija ne završava s adventom. Ovaj raskošan hotel nudi i nezaboravan doček Nove godine, koji se u Zagrebu smatra jednim od najglamuroznijih događaja. U Smaragdnoj dvorani, uz crveni tepih, pjenušac i večeru od šest pomno osmišljenih sljedova, posjetitelji će uz glazbu grupe “Showtime” uploviti u novu 2025. godinu. Za one koji vole intimniji ugođaj, restoran Zinfandel’s i Le Bistro pružaju toplu i sofisticiranu atmosferu za blagdanske trenutke s obitelji ili prijateljima.

@foolingaroundzagreb

Posebno mjesto zauzima adventski brunch u Zinfandel’su, koji se održava svake adventske nedjelje. U čarobnom blagdanskom ozračju, uz pjenušac i klavirsku glazbu, gosti mogu uživati u raskošnim delicijama koje su pažljivo osmišljene kako bi slavlje učinile posebnim.

@foolingaroundzagreb

Hotel Esplanade, koji iduće godine slavi svoj stoti rođendan, ponovno potvrđuje status najčarobnijeg mjesta u Zagrebu za vrijeme blagdana. Sa svakim detaljem koji odiše elegancijom i toplinom, ovaj povijesni hotel poziva posjetitelje da dožive čaroliju Adventa u njegovom najljepšem izdanju. Bez obzira dolazite li uživati u vrhunskoj gastronomskoj ponudi, toplim koktelima, blagdanskim slasticama ili nezaboravnom dočeku Nove godine, Esplanade je destinacija koja ove blagdane čini uistinu posebnima.

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Arhiva hotela Esplanade Zagreb, Sandro Sklepić, Lili Bašić