Znamo gdje na najbolji brunch subotom!
Ako subotom ujutro želite isprobati nešto novo, fino pojesti i podružiti se s prijateljima uz odličan pjenušac, Tatari Brunch u poznatom restoranu RougeMarin City u Petrinjskoj 2 pravo je mjesto za vas. Koncept, koji je u potpunosti osvježio ponudu na zagrebačkoj špici subotom, nudi brojne tatarske zalogaje koji će raznježiti naše nepce, ali i puno drugih iznenađenja.
“Ovaj koncept volimo nazivati ‘Nastavljamo s feštom brunch’ jer je zapravo produžetak izlaska petkom ili sjajna uvertira za izlazak subotom. Tatarski sam spojio zato što inače nije uobičajan u jutarnjim terminima i obično se služi za večeru i u svečanim prigodama. Samim tim idealan je za početak i završetak dana, odnosno da provedemo cijeli vikend u modu zabave i uživanja. Osim klasičnog tatarskog od beefsteaka kojem ćemo mi dati naš kulinarski twist, radit ćemo tartarski od tigrastih kozica i lososa. Osim toga, goste očekuje još nekoliko brunch jela iznenađenja“, istaknuo je chef Marin Medak, dodajući da goste očekuje i atraktivan i dosad u Zagrebu neviđen način serviranja Piena pjenušca, partnera projekta, koji će svake subote oplemeniti sezonskim voćem i koktelima na temu pjenušaca.
Tako su protekle subote u RougeMarin Cityju gosti mogli uživati u fenomenalnim okusima, a poznati chef je pripremio je čak tri tatarska specijaliteta: beefsteak tatarski s kremom od ljutike, pita kruh, dehidrirani žumanjak, escabeche ukiseljeno povrće, hrskava kožica od piletine i maslac od paprike i pilećih čvaraka; tatarski od tigrastih kozica, chutney od manga, ulje od bosiljka, pesto od sušenih rajčica, čips od češnjaka, tostirana focaccia te tatarski od lososa, tahini umak, krastavci, crvena naranča, koža od lososa, sezam, prhko lisnato.
Osim toga, posebno oduševeljene izazvali su Creme Brulee French Toast s tučenim vrhnjem i jagodama te burrata sa satarašom, svježim šparogama i konfitiranim cherry rajčicama.
“Želimo da ovo bude mjesto odlične zabave, opuštena atmosfera uz super hranu i pjenušac. Svi se želimo opustiti i dobro zabaviti vikendom, a upravo to pronaći će svi koji rezerviraju kod nas subotom od 10 do 13 sati svoje mjesto u Petrinjsk0j 2“, zaključio je Medak koji je na hrvatskoj gastro sceni poznat po svojoj inovativnosti te brojnim uspješnim konceptima za gastronomski užitak i dobru zabavu.
Tatari Brunch održavat će se svake subote od 10 od 13 sati u RougeMarin Cityju u Petrinjskoj 2, a svi koji žele iskusiti ovaj jedinstveni gastronomski koncept trebaju rezervirati svoje mjesto na [email protected] ili pozivom na broj 091 509 3191.
Fotografije: Petra Perkov
Fotografije hrane: Bojan Haron Markičević