Vodimo vas u jedan krasno uređen obiteljski dom na Jarunu. Dizajnerica nam je ispričala sve o ovoj izazovnoj renovaciji

Teu Viljevac Šarić interijeri i dizajn oduvijek su zanimali. Točnije, bili su njezina velika strast. No, prije dvije godine ova 38-godišnjakinja, inače diplomirana ekonomistica, skupila je hrabrosti i službeno kročiti u taj svijet, diplomirati na jednom Visokom učilištu i steći zvanje dizajnerice interijera. 

Iako su njezino mišljenje uvijek cijenili i pitali je redovito za savjete kada je u pitanju uređenje interijera, Tea se nije usudila započeti posao bez diplome. No, danas je ponosna vlasnica studija Intearior, a mi vam predstavljamo i njezini veliki sjajan projekt, točnije renovaciju kuće u nizu iz 80-godina u zagrebačkom naselju Jarun.

Za početak, dizajnerica nam otkriva kako je riječ o vrlo specifičnom objektu, širine 3,6 metara, ali zavidne visine. Kuća, naime, ima šest polukatova gdje se na svakom nalazi zasebna prostorija. Sastoji se od garaže, ulaznog prostora, dnevnog boravka, kuhinje, dvije spavaće sobe, tri kupaonice te potkrovlja koje ima i galeriju i može biti spavaća soba po potrebi.

“U prvobitnom stanju bilo je puno zidova i manjih prostorija što su investitori odmah htjeli promijeniti te smo se složili da ćemo njihovim micanjem dobiti veći i svjetliji prostor. Boravak se sastojao od dnevnog prostora sa zimskim vrtom koji su investitori pripojili dnevnom prostoru. Kuhinja je sadržavala ostavu što smo također uklonili te dobili lijepu veliku kuhinju u obliku slova L s otokom. Glavna spavaća soba ima kupaonicu s kadom, dok cijela kuća ima ukupno tri kupaonice, od čega su dvije s tušem, dok master kupaonica ima kadu”, prepričava dizajnerica intervencije te nastavlja kako je dječja soba inicijalno imala ulaz u kupaonicu iz sobe, što su izmijenili novim ulazom iz hodnika. Ono što je u ovom segmentu bilo neobično jest da je ta kupaonica imala samo tuš i umivaonik, ne toalet, pa su od sobe odlučili uzeti jedan metar ne bi li u kupaonici dobili sve potrebno.

Na temu potkrovlja, Tea objašnjava kako se ono sastoji od dvije etaže od čega je gornja galerija. Glavni dio prostora u potkrovlju se zasad koristi kao dječja igraonica, dok je galerija u funkciji gostinjske spavaonice kada je potrebno.

Na pitanje o realizaciji, Tea otkriva kako je ona trajala zapravo vrlo kratko, samo pet mjeseci kada su učinjeni svi veliki radovi. Promijenjene su sve instalacije, radili su se novi podovi jer su postojeći bili u jako lošem stanju, zidovi i krov. Sve je ustvari izgledalo kao novogradnja tj. kao da se gradi novi objekt. Zahvat je bio jako velik i izazovan jer su u trenutku renovacije investitori čekali bebu te su se htjeli što prije useliti. Srećom, našli smo izvrsne izvođače koji su sve napravili na vrlo visokoj razini u rekordnom roku.

“Suradnja s investitorima tekla je izvrsno jer su mi u potpunosti vjerovali, a glavne stvari smo unaprijed detaljno dogovorili, što je najvažnija stvar prije početka izvođenja radova” nadodala je dizajnerica koje ističe kako su sam stil utvrdili na samom početku cijele priče. 

Složili su se da bi on trebao biti moderan, ali ne premoderan, pomalo skandinavski. Tražili su komade koji će dugo biti lijepi, čistih linija i svijetlih boja. Kako investitori vole drvene elemente, jer dom čine toplim, dosta namještaja je upravo u tom dekoru u kombinaciji s bijelom, a detalji su bež-smeđi tonovi koji dodatno utopljavaju prostor, s ponekim crnim koji interijeru daje ozbiljnost i dašak luksuza. Tea naglašava kako su investitori i veliki ljubitelji hrvatskog dizajna, pa su tako u svoj novi dom implementirali Prostorijin klasik, Polygon naslonjač i Grupina Arigato rasvjetna tijela. 

Namještaj u kući je većinom bio rađen po mjeri jer su prostorije to zahtijevale. To podrazumijeva ulaznu garderobu, TV komodu, police, kuhinju te namještaj u potkrovlju, dok su kupaonice kupljene u Ikei koja, prema Teinim riječima, ima izvrsna dizajnerska rješenja koja možete kupiti isti dan i ponijeti kući.

Na pitanje koji su neki glavni aduti kuće i cijelog projekta, Tea kaže kako su to činjenice da je  dobivena potpuno obnovljena kuća s dvorištem, razvedenost prostora koja je čini zanimljivom, divan dnevni boravak sa staklenim krovom orijentiran na jug, koji zadivi svakoga tko uđe kao i to da je kuća u novom izdanju postala prozračna, otvorena, svjetla i divno mjesto za odgajanje djece, u neposrednoj blizini jarunskog jezera.

Za kraj, Tea ne krije kako je ponosna na ovaj projekt i da u svakom narednom, kao i dosad, namjerava ostati dosljedna sebi i ne slijepo pratiti trendove. A to su klijenti u njezinom predanom radu jako brzo i prepoznali. Ostavljamo vas sada da pogledate ovaj krasan obiteljski dom…

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Marina Rendulić

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0