Pripremite se za filmski maraton – ovo je 15 klasika koje možete gledati na Noć vještica!

Iako atipično topla, jesen je ovdje, a vrlo brzo nakon njezinog početka slijedi jedno od nazabavnijih događanja godine – Noć vještica. Bez obzira na to što se ovaj blagdan u Europi i ne obilježava toliko ozbiljno kao u Sjedinjenim Američkim Državama u kojima sve vrvi od kostimiranih zabava te se svjetske zvijezde natječu tko će napraviti najbolji Halloween tulum i imati najmaštovitiju masku, uz dobar film, s kokicama u ruci, svijećama i ispod dekice, i kod kuće možete stvoriti uzbudljivu atmosferu.  Zato večeras predlažemo filmski maraton, i to s horor i triler klasicima koji su idealni za Noć vještica. 

Ako ste ljubitelj starijih horor klasika, onda je prvi film na listiNoć vještica” iz 1978. godine u kojem se po prvi put spominje jedan od najstrašnijih negativaca s velikog platna i vrlo čest izbor za Halloween kostim – Michael Myers. U istoj kategoriji je i Freddy Krueger, poznat po svojem zastrašujućem izgledu, koji širi strah u filmu Strah u ulici Brijestova”, prvi put prikazanom 1984. godine u kojem glumi i mladi Johnny Depp.

“Isijavanje” je kultni film koji zaslužuje biti na ovoj listi jer se smatra prvim epskim hororom u povijesti – legendardnu scenu u kojoj glumac Jack Nicholson probija vrata sjekirom sigurno ste vidjeli i bez da ste pogledali ovaj uradak, a Noć vještica je prava prilika da to učinite, ako još niste. 

Kad su u pitanju noviji filmovi, na must watch listu dodajte film Mi” iz 2019. godine koji prati obitelj čiji se miran odmor pretvara u kaos kada se pojave njihovi dvojnici i počinju ih terorizirati. Redatelj tog filma, Jordan Peele, zaslužan je i za fantastičan triler horor film “Bježi” iz 2017. godine. Svoje mjesto na ovoj listi zaslužio je i Oscarom nagrađeni “Parazit”, a koje još filmove možete pogledati u najstrašnijoj noći, otkrijte u nastavku.

Get Out (2017.)

Parazit (2019.)

Američki psiho (2000.)

Mi (2019.)

Noć vještica (1978.)

Isijavanje (1980.)

Strah u ulici Brijestova (1984.)

Donnie Darko (2001.)

Carrie (1976.)

Vrisak (1996.)

Koralina i tajna ogledala (2009.)

Tijelo lijepe Jennifer (2009.)

Vještice iz Eastwicka (1987.)

Petak 13. (1980.)

Bubimir (1988.)

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Pinterest

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0