Na sinoćnjoj dodjeli nagrade Oscar nije bilo previše iznenađenja. Ceremonija je protekla vrlo mirno, a druga je u nizu bez voditeljske palice. Postalo je, naime, preteško naći osobu u Hollywoodu koja se u nekom trenutku nekome nije zamjerila ili nekim Tweetom nekoga uvrijedila.
Iako nije ostvario ulogu života, Brad Pitt dobio je nagradu za najboljeg sporednog glumca, kao i glumica Laura Dern koja je bila sjajna u The Marriage Story, ali ju nikada nećemo pamtiti baš po toj ulozi. Nagrade za najboljeg glumca tj. glumicu pripale su Renee Zellweger za ulogu Judy Garland i fantastičnom Joaquin Phoenixu za nenadmašnu ulogu Jokera, dok su film Parazit i njegov redatelj Bong Joon-ho dominirali te ove godine uzeli sve značajne nagrade, među ostalim, i za najbolji film.

Kako je Oscar jedna od onih večeri u kojima zvijezde najsjajnije zablistaju, za vas smo pripremili listu najbolje odjevenih kao i par simpatičnih trenutaka koji su začinili pomalo dosadnu atmosferu.

Nakon što je prije par mjeseci poharao Internet predstavljajući novu djevojku, Keanu Reaves ovoga je puta na crveni tepih prošetao ruku pod ruku sa svojom majkom.


Margot Robbie nije odoljela uletjeti u kadar Timothée Chalametu, štipajući ga za obraze i ne skrivajući oduševljenje mladim glumcem.

Spike Lee odao je počast nedavno tragično preminulom košarkašu Kobe Bryantu. Odijelo je po mjeri rađeno, ljubičasto Gucci odijelo s brojem 24 na reveru.


Eminem je za pjesmu “Lose Yourself” osvojio Oscara davne 2003. godine, no kako je tada odbio doći po nagradu, sinoć se prvi put pojavio na Oscarima. Uz pratnju orkestra sinoć je izveo pjesmu, uz snažne ovacije Brada Pitta i Leonarda DiCaprija.

Natalie Portman zasjala je u Diorovoj haljini, na čiji su plašt bila izvezena imena žena za koje glumica smatra da su trebale biti nominirane u kategoriji najbolje režije, čiju su listu kao i obično, činili samo muškarci.
Margot Robbie, vintage Chanel couture

Margot Robbie, vintage Chanel couture

Janelle Monae, Ralph Lauren

Brad Pitt

 Rebel Wilson, custom Jason Wu

Billy Porter, custom Giles Deacon

Mindi Kailing, Dolce&Gabbana

Rooney Mara, custom Alexander McQueen

Scarlett Johanson, Oscar de la Renta

Adam Driver i Joanne Tucker, Burberry

Tamron Hall, Theia

Reneé Zellweger, Armani Privé

Kristen Wiig, Valentino haute couture

Regina King, VersaceRemi Malek i Lucy Boynton, Chanel

Timothée Chalament, Prada

Charlize Theron, custom Dior

Brie Larson, Celine

Lilly Aldridge, archive Ralph Lauren