None Fanny’s Summer House – najljepša kuća Brača

Kako to izgleda kada se arhitekt odluči na renovaciju stare obiteljske vikendice kako bi je pretvorio u čarobno mjesto za odmor? Odgovor na to pitanje pronašli smo u novom, sasvim osobnom projektu poznatog hrvatskog arhitekta Duje Kaliterne, koji stoji iza nekih od najljepših projekata u Hrvatskoj.

Sa željom da udahne novi život u dio obiteljske tradicije, kuću svoje none Fani na zapadnoj strani otoka Brača, u mjestu Bobovišća tik uz more, u kojoj je kao dijete provodio bezbrižna ljeta, renovirao je i uredio pravu oazu mira i dizajna koja je od ovoga ljeta dostupna za najam.

Njegujući ljubav prema svojoj noni i njezinim bračkim korijenima, stvorio je gotovo nestvarno mjesto, idealno za opuštanje i savršen ljetni odmor, daleko od gradske vreve.

Pri uređenju se pazilo na svaki detalj pa se None Fanny’s Summer House ističe prirodnim materijalima, skladnim paletom boja, modernističkim dizajnom i pogledom na uvalu Bobovišće. Vizualni identitet None Fanny’s Summer House i plakati koji krase interijer izrađeni su prema starim obiteljskim fotografijama iz privatne arhive obitelji Kaliterna te ih krase veseli trenuci i boje koje utjelovljuju duh ljeta.

Kuća se sastoji dvije spavaće sobe, svaka s kupaonicom, kuhinje, predivne terase te vrta iz kojeg nećete poželjeti otići. None Fanny’s Summer House osim raznolikog bilja i cvijeća okružuje i gusta borova šuma koja će u vrućim ljetnim danima ponuditi dašak hlada i predaha od sunca.

Na samo par koraka od kuće nalazi se more i mali mol na kojem možete staviti ručnike, sunčati se, uživati u kupanju ili, pak, dobroj knjizi.

Pronaći netaknutu prirodu, kristalno čisto more te mir i tišinu, a sve to u blizini vrhunskih restorana, barova te mjesta za večernji izlazak, danas je postala rijetkost. None Fanny’s Summer House, idilična kuća na rubu Bobovišća jedno je od najljepših mjesta na Jadranu koje će vas zasigurno oduševiti.

kuca-kaliterna-bobovisce-60bkuca-kaliterna-bobovisce-67kuca-kaliterna-bobovisce-62kuca-kaliterna-bobovisce-28kuca-kaliterna-bobovisce-37kuca-kaliterna-bobovisce-09bkuca-kaliterna-bobovisce-27kuca-kaliterna-bobovisce-26kuca-kaliterna-bobovisce-43kuca-kaliterna-bobovisce-42kuca-kaliterna-bobovisce-49kuca-kaliterna-bobovisce-55kuca-kaliterna-bobovisce-48-skuca-kaliterna-bobovisce-47bkuca-kaliterna-bobovisce-59kuca-kaliterna-bobovisce-25kuca-kaliterna-bobovisce-52kuca-kaliterna-bobovisce-46-skuca-kaliterna-bobovisce-44kuca-kaliterna-bobovisce-31kuca-kaliterna-bobovisce-50-s30x21_kupanjelozisca_90x6030x21_coverkuca-kaliterna-bobovisce-12b

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Privatno vlasništvo 

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0