Najbolji lookovi s ovogodišnje Met Gale

Iako je tradicionalno prvi ponedjeljak mjeseca svibnja rezerviran za najvažnije modno događanje Met Galu, ove godine bal se održao u rujnu, zbog epidemije virusa COVID-19. Tema ovogodišnjeg izdanja bila je “In America” jer je ovim svečanim događanjem obilježeno otvaranje izbložbe u njujorškom muzeju Metropolitan pod nazivom “In America: A Lexicon of Fashion”.

Kaia Gerber – Oscar de la Renta

Tema je, dakle, bila posve jasno, sve vezano uz Ameriku dobrodošlo je na crveni tepih, pa tako i kreacije američkih modnih dizajnera. Međutim, uzvanici su gotovo u jednakoj mjeri nosili kreacije europskih modnih kuća, koliko komade američkih kreatora. Američka povijest možda nije dugovječna kao europska, ali svakako je bogata i dovoljna je inspiracija za odijevanje.

Jennifer Lopez – Ralph Lauren

Zato su, ipak, neki uzvanici uspjeli u potpunosti prenijeti američki duh na crveni tepih poput r’n’b glazbenica Jennifer Lopez koja se pojavila u Ralph Lauren kompletu inspiriranim kaubojima te Ciara koja je prošteala Dundasovu šljokičastu kreaciju koja podsjeća na dres koji nose igrači američkog footballa. Ralph Lauren minimalističke kreacije odabrale su i manekenke Joan Smalls i Lily Aldridge, a jednostavnosti nisu odoljeni ni Justin i Hailey Bieber koji su se pojavili u komadima House of Drew i Saint Laurent. Par koji je također bio primijećen na crvenom tepihu su Helen Lasichanh i Pharrell Williams koji su prošetali Chanel modne kombinacije, s obzirom na to da je glazbenik i producent dugogodišnji ambasador te francuske kuće, no u potpunosti nadahnute Divljim Zapadom – isfurali su kožnate kreacije koje izgledaju kao odjeća koju nose kauboji. 

Helen Lasichanh i Pharrell Williams – Chanel

Američki dizajner koji je bio najviše zastupljen na crvenom tepihu je Oscar de la Renta – njegove kreacije nosile su domaćica eventa, glavna urednica Voguea Anna Wintour, Billie Eillish koja je bila domaćica uz Wintour, sportašicu Naomi Osaku, pjesnikinju Amandu Gorman i glumca Timothéea Chalameta te manekenka Kaia Gerber. Eillish je zasjala u dramatičnoj kreaciji čiji je šlep zauzimao pola stepenica Meta, dok je Gerber bila prava vizija elegancije.

No, show su ipak ukrali oni koji se možda nisu striktno držali teme. Kim Kardashian West crvenim tepihom prošetala je kompletno odjevena u crno, od glave do pete u doslovnom smislu jer joj je lice prekrivala maska. Kreacija nosi potpis Balenciage, neodoljivo podsjeća na modni odabir njezinog supruga Kanyea Westa u posljednje vrijeme, a isti dizajner – Demna Gvasalia, osmislio je outfit i za neslužbenu kraljicu Met Gale – pjevačicu Rihannu. Na crveni tepih stigla je u voluminoznoj kreaciji pod ruku s rapperom A$AP-om Rockyjem, a oboje su nosili veoma cozy outfite, kao da su omotani u tople dekice.

Kendall Jenner – Givenchy i Gigi Hadid – Prada

Kendall Jenner odala je počast glumici Audrey Hepburn i na moderan način rekreirala njezin look iz filma “My Fair Lady” za kojeg je bio zadužen Matthew Williams iz Givenchyja, kuće čije je haljine holivudska diva redovito nosila na crvenom tepihu.

Nezaboravna večer obilježile su pomalo zbunjujuće kreacije na crvenom tepihu, s obzirom na to da se “americana” tema može puno doslovnije ili, barem, uopće interpretirati odjećom. Izložba Costume Institutea “In America: A Lexicon of Fashion” bit će otvorena 18. rujna te će ostati otvorena godinu dana. Nadamo se da će celebritiji iskoristiti te mjesece za pripremu tematskih outfita, a mi ćemo s nestrpljenjem čekati idući crvenih tepih na stepenicama muzeja Metropolitan.

Kristen Stewart – Chanel
Heron Preston i Tom Ford – Tom Ford

Frank Ocean – Prada
Joan Smalls – Ralph Lauren
Lily Aldridge – Ralph Lauren
Timothée Chalamet – Rick Owens i Haider Ackermann
Billie Eillish – Oscar de la Renta
Kim Kardashian West – Balenciaga
Anna Wintour – Oscar de la Renta
Justin Bieber – House of Drew i Hailey Bieber – Saint Laurent

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram (@bfa, @vogueparis, @complex, @ralphlauren, @thecut, @vogueitalia, @highsnobiety)

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0