Meet the brand: Slovenski proizvodi NOAGE® imaju 100 puta jače djelovanje i koncentraciju od konkurencije

U moru beauty proizvoda koji nas svakodnevno mame s polica, kao i cijelog clean beauty pokreta, rijetkost je naći brend koji u potpunosti stoji iza svakog svojeg sastojka i formulacije kao što to čini NOAGE®. Na prvom mjestu zelene revolucije u anti-age njezi kože, puni strasti, jasne vizije i znanja, ova slovenska beauty kompanija razmišlja drugačije od konkurenata i djeluje baš kako treba.

Istraživački tim farmaceutskog fakulteta sveučilišta u Ljubljani, pod palicom prof. Damjana Janeša, M. Pharm. Ph.D., razvili su formulacije NOAGE® proizvoda, i to tako da su primijenili nalaze prikupljene iz najjačih akademskih istraživanja koja pokrivaju mnoga područja znanosti, uključujući fitofarmaciju, etno botaniku i biologiju.

Osnovan prije šest godina, brend kozmetike zasniva se na znanstvenim, visoko učinkovitim, potpuno transparentnim proizvodima koji su 100-postotno prirodni i organski. NOAGE® ide toliko daleko da su sami definirali standard potpune transparentnosti ne želeći podlijegati nikakvim certifikatima koji, iako govore o podrijetlu sastojka, ne kažu sve.

Jeste li znali da kada se proizvod naziva “organskim” to ne znači da je bolji, jače formule ili da prirodnije djeluje? Riječ “organsko”označava da je glavni aktivni sastojak organskog podrijetla, ali ne označava koliko je tog sastojka u proizvodu. Dovoljno je da ga ima skroz malo kako bi se proizvod mogao nazvati organskim. Nažalost, izraz “organsko” nema nikakve veze sa stvarnom kvalitetom proizvoda i samo znači da je biljka uzgajana bez upotrebe umjetnih gnojiva i herbicida.

Kako djeluje NOAGE®?

Umjesto da samo liječi simptome, ova kozmetika pristupa srži problema kože i znakovima preranog starenja. Njihovi proizvodi i moćne formulacije potpuno su prirodno rješenje za protuupalne procese, popravak oštećenja kože, zaštitu kože, borbu protiv zagađenja te kao preventivna njega.

Ne koristeći invazivne i potencijalno loše anti-age aktivne sastojke i postupke, usmjereni su na brojna znanstvena i kulturalna znanja o botanički bioaktivnim sastojcima koje koriste poštujući prirodu.

Prirodni aktivni sastojci

Raznolikost prirodnih aktivnih sastojaka presudna je za sinergiju i antioksidativno djelovanje širokog spektra. Proizvodi za njegu kože sadrže visoko koncentrirani kompleks antioksidansa s različitim kemijskim strukturama, a sve točno formulirano za postizanje sinergije učinkovitosti, olakšavajući koži stanje homeostaze (dinamičke ravnoteže).

Kad znanost djeluje u službi ljepote

Proizvodi slovenskog brenda temeljeni su na znanstvenim formulacijama te su, ako je moguće, veganski, s do 100 puta jačom koncentracijom aktivnih sastojaka od industrijskih standarda. Dermatološki su testirani te prema službenoj klasifikaciji pripadaju u one koji ne iritiraju kožu, prepuni su antioksidansima širokog spektra te su primjereni i za atopijsku kožu. Formulirani su s  dvaposto Belinala®, ekstrakta srebrne jele, ne sadrže gluten te su proizvedeni u malim serijama. Nikada nisu testirani na životinjama.

Proizvodi ne sadrže akrilate, AHA i BHA kiseline, alkohol, epidermalni faktor rasta, etoksilirane sastojke, punila, formaldehid, GMO, hidrokinon, lanolin, mineralno ulje, paraben, PEG spojeve, petrokemikalije, peptide, parfem, fenoksietanol, ftalate, propilen glikol, silikone, sintetički retinoide, SLS, SLES, sulfate, sintetičke SPF kemikalije, toluene, triklosan i ureu.

Suhi sastojci

 

Za razliku od ostatka beauty industrije, NOAGE® koristi samo suhe, standardizirane farmaceutske biljne ekstrakte čime uspijeva u postizanju 20 do 100 puta veće koncentracije bioaktivnih sastojaka od industrijskog standarda. Suhi sastojci se u mnogočemu razlikuju od tekućih ekstrakata, posebno kada je riječ o koncentraciji aktivnih sastojaka. U suhom ekstraktu koncentracija je obično između 50 i 100 posto, dok je u tekućim ekstraktima između 1 i 2 posto. Upravo zato, suhi su sastojci znatno skuplji od tekućih. Uporabom suhih ekstrakta dobiva se analiza svake proizvodne serije, tako da se točno zna koliki je udio svake aktivne tvari u ekstraktu. Tekući ekstrakti, s druge strane, nisu podvrgnuti analizi već imaju samo općeniti popis sastojaka, tako da nikada ne znate pravu koncentraciju. Ovisno o proizvođaču i tehnologiji ekstrakcije, sadržaj može varirati i do 80 posto što je alarmantan broj.

Zašto su sintetički sastojci loši za kožu?

U proizvodima ove kozmetičke marke ne nalaze se sintetički sastojci. Ako se pitate koji je s takvim sastojcima, evo malog pojašnjenja. Većina sintetičkih materijala ima zajedničku mane – onečišćenja i nečistoće. Tijekom procesa sinteze kemikalija, kemičari dodaju dvije ili više tvari, a ponekad katalizatore i enzime, u točnim količinama kako bi stvorili novu molekulu. Međutim, ti postupci nisu 100 posto učinkoviti, a ponekad nečistoće čine i do 20 posto proizvoda. Za neke molekule postoji mnogo koraka sinteze kako bi se dobio krajnji produkt a u svakom bi koraku mogli ostati neki reagensi ili štetni sastojci poput dioksina, kiselina i derivata ulja.

Svake godine tisuće novih kemikalija izlazi na tržište hrane i kozmetike. Proizvođači tih istih kemikalija nisu obvezni istraživati njihovu kemijsku sigurnost. Ako se pak i odluče na istraživanje, a u cijelom procesu dobiju loše rezultate, nisu ih dužni objaviti.

Ekstrakt srebrne jele kao anti-age revolucija

Jedan od zanimljivijih sastojka koji se nalazi u NOAGE® proizvodima je Belinal®, ekstrakt srebrne jele. Revolucionarni, novi anti-age ekstrakt dobiva se s grana jela uzgajanih u netaknutoj europskoj planinskoj šumi, koje su ručno odabrane i pripremljene za proizvodnju Belinal® ekstrakcije.

U Belinalu® ima najmanje 36 različitih sastojaka od kojih su većina polifenoli. Sadrži, naime, tri glavne vrste polifenola čiji ukupni sadržaj iznosi približno 70 posto. To su flavonoidi, koji djeluju antioksidativno, antibakterijski, protuupalno i štite krvne žile, fenolna kiselina (oko 30 posto), koja ima antioksidativna i protuupalna svojstva i lignani (približno 40 posto) koji pripadaju među najučinkovitije prirodne antioksidanse i biocide. Zahvaljujući ovim sastojcima, Belinal® ima veće antioksidativno djelovanje od resveratrola, dva puta veće od vitamina E i gotovo četiri puta veće od ekstrakta zelenog čaja.

Što se sve nalazi u asortimanu kozmetike NOAGE®

Benefiti korištenja ovih proizvoda su brojni, ali se kao najvažniji  ističu smanjenje hiperpigmentacije te veličine i volumena bora, povećavanje sinteze kolagena i elastina te time i elastičnosti kože, smanjenje upalnih procesa, povećavanje vlažnosti kože, sprječavanja UV oštećenja te podržavanje zaštitne barijere kože.

Sve se to može postići korištenjem beauty proizvoda za čišćenje i njegu kože ove slovenske kompanije kojih je zasad predstavljeno devet.

FACE WASH FOAM

Formula bez sapuna čisti lice i vrat od nečistoća, sebuma, šminke i mrtvih stanica. Priprema ju za nanošenje seruma i krema, hidratizira je i štiti. Zahvaljujući pH vrijednosti od 5.5, nakon pjene nije potrebna upotreba tonika.

DUAL-PHASE MAKEUP REMOVER

Nježno i temeljito čisti sve tragove šminke s lica, ostavljajući kožu čistom i nahranjenom. Prije korištenja potrebno je dobro protresti dvofazni čistač kako bi se aktivirali sastojci.

EYE SERUM

Serum za područje oko očiju smanjuje natečenost i podočnjake te veličinu i volumen bora. Povećava sintezu kolagena i elastina, elastičnost i vlažnost kože. Povećava otpornost na UV oštećenja, reducira hiperpigmentacije i upale te podržava zaštitnu barijeru kože. Ne sadržava esencijalna ulja i alkohol, 100-postotno je prirodan, a djelomično i organski.

EYE CREAM

Objedinjujući sve benefite kao i serum, krema za područje oko očiju posebno je dobra za one s borama i kožom kojoj je potrebna dodatna vlažnost. Krema, osim što je prirodna je i djelomično organska.

SERUM 24/7

Izrazito hranjivi, gotovo 90 posto organski, serum za lice i vrat potiče obnavljanje kože i njene zaštitne barijere. Šest različitih biljnih ekstrakta u izrazito velikim koncentracijama čine ga odličnim saveznikom u težnji za njegovanom, nahranjenom kožom.

CREAM 24/7

Krema za lice i vrat posebno je prilagođena onima sa suhom kožom i borama. Lagane je teksture, brzo se upija te ne ostavlja masni trag. Odlična je podloga prije nanošenja pudera te je jedini proizvod koji koristi samo jedno esencijalno ulje – Sandalwood Mysore, najdragocjeniju sandalovina najviše čistoće. To je ulje jedno od rijetkih esencijalnih ulja koje ne sadrže alergene već isključivo blagodati u njezi kože.

DAY SHIELD CREAM SPF 25

Djeluje kombinacijom fizičkog filtera, odnonsno cinkovog oksida ne nano veličine i mješavine prirodnih UV filtera – ferulinske kiseline, gama orizanola i Belinala®. Ne sadrži nikakve kemijske filtere. UV filteri su nadopunjeni širokim spektrom antioksidansa kako bi zaštitili kožu od slobodnih radikala uzrokovanih UV zračenjem. Koža tako ostaje zaštićena, čak i nakon izlaganja suncu, kada slobodni radikali i dalje djeluju na oštećenje strukture kože. Lagane je teksture, brzo se upija i gotovo ne ostavlja vidljive tragove. Može se koristiti i kao baza prije nanošenja pudera.

NIGHT GUARD CREAM

Ova noćna krema nudi proširenu zaštitu od UV oštećenja, pomaže u regeneraciji te popravlja štete nastale zagađenjem zraka. Posebno je formulirana za suzbijanje oštećenja uzrokovanih suncem, pogotovo onih nastalih nekoliko sati nakon izlaganja suncu. Izvrstan je izvor antioksidansa širokog spektra za borbu protiv slobodnih radikala, lagane je teksture i potpuno se upija.

NUTRITION SUPERCREAM

Krema za sve koji se bore s izrazito suhom, iritacijama sklonom kožom. Namijenjena je zreloj, tankoj koži te je vrlo efikasna u obnovi prirodne barijere kože. Djeluje protuupalno nakon tretmana retinolom, laserima ili kemijskih pilinga.

Posebnost pakiranja

Sve kreme i serumi pakirani su u airless pakiranju tako da nikada ne dolaze u kontakt s kisikom i vanjskim zagađivačima pa su tako njihovi snažni, ali osjetljivi aktivni sastojci, potpuno su zaštićeni. Način airless pakiranja mnogo je skuplji od staklenki jer se za proizvodnju spremnika koristi znatno zahtjevnija tehnologija. Jedini razlog zašto beauty industrija i dalje koristi staklenke, koje su sklone bakterijskoj kontaminaciji, je cijena. Kako se kreme najčešće nanose prstima, a na tržištu ne postoji siguran sustav konzervansa koji će proizvod zaštiti, stvaraju se bakterije koji su glavni uzročnik iritacija, upala i akni.

Svi se NOAGE® proizvode dodatno mogu proučiti i naručiti online preko njihovog weba, a nude i odličan sustav pretplate putem kojeg vam u odabranom vremenskom intervalu proizvodi stižu na adresu, čime je i cijena je povoljnija. Ekskluzivno za čitatelje portala MagMe brend je odobrio popust na kupnju njihovih proizvoda. Sve što morate napraviti je prilikom kupnje unijeti kod NOAGEMAG20!

 

 

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0