MagMe Pick: Vrijeme je za kremasta rumenila!

Koliko rumenila na obrazima je previše? Jesu li bolja kremasta rumenila ili ona u kamenu? Kako izabrati idealnu nijansu Rumenilo nam je jedno od najdražih make up proizvoda jer osvježava lice i daje mu poseban, zdravi sjaj i to u trenu. Volimo ih u bilo kojoj formi, ali s dolaskom toplijih dana okrećemo se kremastim teksturama. Dobro pogođeno i kvalitetno kremasto rumenilo zarumenit će obraze i stopiti se s kožom na najprirodniji način! Nove formule prilagođene su svim tipovima kože, pa bilo da imate suhu ili, pak, masnu kožu, kremasta rumenila možete koristiti bez straha.


Kremasta rumenila gotovo trenutno licu daje svjež izgled – kao da ste se nedavno vratili s godišnjeg odmora, odspavali deset sati ili popili tri litre vode. Također, kremasto će rumenilo uvijek u odnosu na ono u prahu izgledati bolje sjedinjeno s kožom, a i lakše ga je nanijeti s više preciznosti jer je često dovoljna samo toplina prstiju, a ne i kist. Pretjerate li s rumenilom, malo tekućeg pudera utapkanog preko njega popravit će situaciju, a pravila o tome koliko rumenila treba biti na licu – nema. Dok god se osjećate dobro i zadovoljno, na licu imate točno onoliko rumenila koliko treba!

Kako odabrati idealnu nijansu rumenila?

Jedan od najlakših i najbržih načina određivanja savršene nijanse rumenila – ako želite postići super prirodan izgled – je da se uštipnete za obraze. Kako će tada obrazi postati rumeniji, točno ćete vidjeti koja je to prirodna boja i odgovarajuća nijansa te ćete dobiti najprirodniju i, samim time, najprikladniju nijansu rumenila za vaš ton kože.

Drugi način odabira je po tome kako koža reagira na sunce. Ako lako potamnite onda birajte toplije nijanse, poput zlatnih i breskvastih boja, zemljanih ružičastih i koraljnih nijansi boja. Pocrveni li vaša koža prilikom izlaganju suncu radije odaberite hladnije ružičaste nijanse i te prigušene crvene i tamno ljubičaste boje. Kako bismo vam olakšali odabir, u nastavku otkrivamo neka kremasta rumenila (i njihove nijanse) koja su se nama pokazala najboljim!

Glossier Cloud Paint

Klasik i, uz Boy Brow maskaru za obrve, jedan od najprodavanijih proizvoda američkog brenda Glossier, Cloud Paint rumenilo pakirano je u tubi koja nalikuje onima za tempere, a osim na obrazima možete ga koristiti i na usnama. Dovoljna je samo sitna točkica na svakom obrazu koja se prstima izrazito lagano razmazuje po koži, a naši favoriti su koraljno narančasti Dawn i predivna, hladna ružičasta nijansa Puff.

Nars The Multiple

Prva pomisao na NARS često je upravo super popularno rumenilo u nijansi Orgasm koje laska svim bojama kože zahvaljujući prilagodljivoj boji breskve i nenametljivim, nježnim svjetlucavim česticama. Jednako tražen u kamenu i stiku, ovo rumenilo je opcija s kojom možete pogriješiti!

Chanel Les Beiges Stick Blush

Zahvaljujući svjetlucavom baršunastom finišu, ovo rumenilo u stiku u nijansi Blush pojačava prirodan zdravi sjaj kože oplemenjujući jagodice obraza nježnom bojom ruže. Stapa se s kožom bez osjećaja teškog make upa te je obogaćen ekstraktom ruže i pamuka.

Charlotte Tilbury Beauty Light Wand

Za izgled savršeno svježeg lica, britanska vizažistica osmislila je rumenilo na čijem je vrhu spužvica kojom se proizvod lagano nanosi i razmazuje po obrazima, nakon čega ga je dovoljno samo lagano utapkati u kožu. Dolazi u nekoliko nijansi, a nude ružičasta Pillow Talk verzija licu će podariti neodoljivi sjaj. Od ovog rumenila ne očekujte previše boje već više sjaja zahvaljujući svjetlucavim česticama. U kombinaciji s bronzerom posebno će biti efektan na preplanulom tenu.

Illia Multi Stick

Topla nude boja s podtonovima breskve čini Dreamer nijansu, naš favorit ako niste fan ružičastih i koraljnih tonova. Luksuzno, organsko rumenilo u stiku možete koristiti i na očima i na usnama, mekane je kremaste teksture te obogaćen kakaovim maslacem, karite maslacem, vitaminom E i narančom kako bi ujedno i njegovao kožu.

Fotografije: Glossier, Illia, Nars, Chanel, Charlotte Tilbury, @gracemarghareta