Ovoga tjedna Instagram će maknuti Following Tab opciju. Za one koji ne znaju o čemu se radi, Following tab je dio Instagrama na kojem ste mogli vidjeti koje slike lajkaju i koga prate osobe čije profile vi pratite. Iako je prvotno zamišljen kao opcija kojom biste otkrivali nove profile, zapravo je većini služio za “stalkanje” drugih profila. Nebrojeno puno članaka je napisano o tome kako su upravo informacije koje su parovi saznavali preko te opcije bili uzrok svađa i razmirica u vezama. U javnosti se, u zadnje vrijeme, jako puno priča o toksičnosti društvenih mreža i negativnom utjecaju na svakodnevicu te psihu, stoga je i ova, naizgled bezazlena odluka, hvalevrijedan potez Instagrama.

Instagram je i službeno potvrdio ukidanje, kao razlog navode to što je Following tab bio zamišljen kao otkrivanje novih profila, no sada je tu funkciju preuzeo Explore Tab, stoga Following tab postaje nepotreban.

Bilo kako bilo – uskoro više nećemo slati poruke “e jesi vidjela/vidio što je lajkao/lajkala…?” i tome se jako veselimo!