Inox kuhinje posljednji su trend u interijerima. Ovo su neke od najljepših koje smo vidjeli!

Baš kao što postoje trendovi u modnoj i beauty industriji, redovito se pojavljuju i oni vezani uz uređenje interijera pa tako iz sezone u sezonu s veseljem pratimo stilove koji te godine prednjače u uređenju doma. Kad se radi o odabiru materijala za kuhinju, izbor najčešće pada na drvo koje je u brojnim varijantama lako interpretirati po vlastitom stilu. Međutim ove godine prilikom scrollanja društvenim mrežama sve češće primjećujemo kuhinje od nehrđajućeg čelika, odnosno od inoxa. Elegantan i suvremen inox idealan je za uključivanje u moderan i minimalistički interijer. Radi se o industrijskom chicu koji želimo primijeniti u svojem domu!

@isabellae

Dizajneri svake godine predviđaju koji će materijali dominirati sljedeće godine i brojni se slažu da je to upravo inox kad su u pitanju kuhinjski elementi. Kuhinja od nehrđajućeg čelika dugo se smatrala suprotnom od topline i gostoljubivosti i taj je materijal bio korišten tek za opremanje profesionalnih kuhinja – restorani ga koriste zbog jednostavnog izgleda i laganog održavanja.

No, sad je jasno da se radi o materijalu koji sve više pojedinaca želi u svom domu, i dok je donedavno bio rezerviran tek za manje uređaje i kuhinjske dodatke, sad postaje glavni protagonist u kuhinji.. Odabir inoxa se može pokazati dobrom investicijom s obzirom na to da s godinama on postaje sve bolji te da je riječ o svevremenskom materijalu – za razliku od nekih trendova uređenja kuhinja koji brzo mogu izgledati zastarjelo.

@livingcorriere

Zaštitni znak profesionalnih kuhinja, poznat po izdržljivosti, higijenskim svojstvima i lakoći održavanja, inox karakteriziraju srebrna mat boja i finiš koju obožavaju svi ljubitelji minimalističkog dizajna. A s obzirom na to da je minimalizam trenutačno najveći trend pri uređenju interijera, ne čudi nas da je nehrđajući čelik završio na prvom mjestu kad su trendovi u pitanju. Unatoč mišljenju da u interijeru može djelovati hladno, smatramo da vašem domu može donijeti dašak luksuznosti i privlačnosti. Inox odiše jednostavnošću i najviše nam se sviđa kad je uklopljen u kuhinju koju krase jednostavne linije i suvremen dizajn.

@carlasofiemolge

Osim trenutačne privlačnosti profesionalne kuhinjske estetike, ono što je ovaj trend postavilo na prvo mjesto su zasigurno domovi infleuncerica koje su s pomoću njega uredile svoj dom. Tome se pridružuju i aktualne serije poput dokumentarca o Beckhamima u čijoj sceni David Beckham uživa u kuhanju uz inox elemente ili, pak, planetarno popularne serije “The Bear” u čijoj se scenografiji redovito pojavljuje ovaj materijal. No, ono što mnoge brine prilikom odabira nehrđajućeg čelika je njegovo održavanje koje nije toliko jednostavno.

Ovakva je kuhinja jako osjetljiva i zbog toga zahtjeva veću njegu nego drugi, tradicionalni kuhinjski materijali. Unatoč tome što ih profesionalne kuhinje koriste zbog njihovog jednostavnog čišćenja, inox materijal lako se može ogrbati, a morati biti spremni i na to da će svaki dodir ostaviti otiske prstiju na elementima (zato su ručkice dobar odabir na inox kuhinjama). Međutim, kako biste sačuvali njegov netaknuti izgled i spriječili ogrebotine, važno je pažljivo čistiti površine od nehrđajućeg čelika – izbjegavajući abrazivne spužve. Dobar izgled zahtjeva veliku brigu i prije odabira ovog materijala svakako valja razmisliti o njegovim dobrim i lošim karakteristikama.

Ako želite uvesti inustrijski chic u uređenje vašeg doma u nastavku vam donosimo nekoliko primjera kuhinja koje su nas oduševile. Od svakog elementa od inoxa do kombinacije inoxa i drva, što je također zanimljiva kombinacija, vaš favorit odaberite u nastavku teksta!

@katarinapetrovic
@katarinapetrovic

@cabana_architecture_studio
@nordicfragments

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Instagram, Pinterest 

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0