Prestižna dodjela nagrada Zlatnih globusa sinoć je održana po 73. put. Radi se o nagradama koje se dodjeljuju za najbolji film i TV seriju. Na ovogodišnjoj dodjeli trijumfirali su filmovi Povratnik u kategoriji drame te Marsovac u kategoriji komedije, za koje se može reći da su konkurenciju ostavili pod petama. U kategoriji televizijske serije najboljima su proglašeni Mr. Robot za najbolju dramsku seriju te Mozart in the Jungle za najbolju komičnu seriju.

Nagrade za najbolje glumce u kategoriji drame osvojili su Brie Larson za ulogu u filmu Soba te Leonardo di Caprio za ulogu u filmu Povratnik. Matt Damon odnio je nagradu za najboljeg glumca u komediji za ulogu u filmu Marsovac, a Jennifer Lawrence za najbolju glumicu u komediji za ulogu u filmu Joy.

Dodjela Zlatnih globusa prema prestižu u stopu prati najpoznatiju dodjelu Oscara, stoga ne čudi da je i izgled zvijezda na ovome crvenom tepihu nešto o čemu će se pričati narednih nekoliko mjeseci. Za vas smo odabrali najbolje obučene na crvenom tepihu.

Jennifer Lopez, Giambattista Valli Couture.Rosie Huntington-Whiteley, Atelier Versace.Lady Gaga, VersaceJennifer Lawrence ,Christian DiorLaverne Cox,  Elizabeth Kennedy.Emilia Clarke, Valentino.Alicia Vikander, Louis VuittonTaylor Schilling, ThakoonLily James,  Marchesa.Olivia Palermo, DelpozoZendaya Coleman ,Marchesa