Pinterest

Donosimo recept za brze lazanje koji je postao viralan na društvenim mrežama

Svi ponekad žudimo za određenim jelom, a kada su u pitanju lazanje, za njih često nemamo vremena. Još pogotovo ako nam je tjedan ispunjen obavezama, prije ćemo se odlučiti za onu “zamrznutu verziju” lazanja koju samo treba staviti u pećnicu na nekoliko minuta i servirati ili ih pak naručiti iz nekog restorana. Ali zato scrollanje TikTokom i traženje dobrih, brzo gotovih jela uvijek odlično posluži pa smo tako saznali i za juhu od lazanja, odnosno “lasagne soup” koja je postala viralna.

@dannylovespasta

You’ve all been asking for the secret Lasagna Soup recipe – even SZA! The secret ingredient is @raoshomemade, my go to pasta sauce, made with Italian tomatoes, slow simmered in open kettles. Try it yourself – more details in my profile. #RaosHomemadepartner #MakeEveryDayDelicious #RaosHomemade

♬ original sound – Danny Loves Pasta

Recepta se sjetio Danny Freeman (@dannylovespasta) koji je zadivio TikTok ovom jednostavnom gastro fantazijom i koji je i pjevačica SZA tražila zbog jednostavnosti, brzine, a i izgleda (priznajemo da stvarno izgleda ukusno). Na njegovim TikTok i Instagram profilima osim ove lazanje juhe, moguće je pronaći i druga kreativna jela koja su napravljena samo s tjesteninom, a kako kreirati ovo jelo, saznajte u nastavku.

Sastojci koji su vam potrebni za ovo jelo su:
  • dvije žlice maslinovog ulja
  • jedan nasjeckani bijeli luk
  • dvije glavice mljevenog češnjaka
  • 500 g mljevene govedine
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 crnog papra
  • 500 g pasirane rajčice
  • 200 g vrhnja za kuhanje
  • tijesto za lazanje
  • 100 g ribanac sira
  • 125 g mozarelle
  • par listića bosiljka
Postupak

Priprema ovog jela započinje tako da u zagrijanu tavicu (srednje ili velike veličine) dodate maslinovo ulje te popržite luk dok ne poprimi zlatnu boju, a zatim dodate i češnjak. Nakon dodate govedinu dok ne poprimi smeđu boju te umiješate pasiranu rajčicu. Ostavite da se krčka nekoliko minuta.

Dodajte vrhnje za kuhanje te pustite umak na laganoj vatri da zakuha. Kada vidite da se stvaraju mjehurići, dodajte tijesto za lazanje i pustite da se sve kuha otprilike još 15-ak minuta uz povremeno miješanje.

Tavicu maknite s vatre te dodajte sir ribanac i nasjeckanu mozarellu te miješajte dok se sir ne otopi. Servirajte na tanjur te po želji na vrh dodajte malo bosiljka. Dobar tek!

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: Pinterest

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0