Buč Kesidi ima novi singl, a evo kada ćete ih imati priliku čuti uživo

Sjajan pančevački indie rock dvojac Buč Kesidi predstavlja singl i prateći video spot za pjesmu “Skupi snagu”, a prva prilika za čuti novi materijal bit će na zagrebačkoj Šalati 27. svibnja.

Drugi  je to singl s novog, trećeg albuma na kojem bend trenutno radi. “Skupi snagu je malo brža pjesma od prethodnog singla, možda malo agresivnijeg zvuka i više gitarski vođena. Opet, tematski i stilski se uklapa u novi album – nove pjesme su u odnosu na prethodni album intimnije, govore o odnosima dvije osobe bez gužve oko njih, o usponima i padovima tih odnosa, i osjećajima koji od tud proizilaze”, poručuje Buč Kesidi.


Prateći video spot sniman je analogno na filmskoj traci, režiju potpisuje Vedrana Vukojević,  dok je direktor fotografije Luka Trajković.

Buč Kesidi uz novi singl promoviraju i velike regonalne koncerte za koje vlada veliki interes. Rasprodali su više od pola kapaciteta zagrebačkog stadiona Šalata u jednom danu, a za stadionski koncert na beogradskom Tašmajdanu u jednom danu su prodali skoro 2000 ulaznica i rasprodali fan pit zonu.

“Jako nas raduje dobra reakcija publike i s istim nestrpljenjem očekujemo koncerte u Zagrebu, Novom Sadu i Beogradu. Potrudit ćemo se da priredimo nezaboravnu večer i da publika ode s koncerta zadovoljna. Uskoro spremamo još jedno iznenađenje, jednu mini turneju i koncert u Sarajevu, ali te detalje ćemo objaviti uskoro”, poručuje dvojac.


Buč Kesidi je bez sumnje značajno regionalno glazbeno ime zadnjih nekoliko godina. Novi album dolazi nakon velikog uspjeha albuma “Euforija” i istoimene turneje s kojom su obišli sve zemlje bivše Jugoslavije, proizveli ogroman hype u regiji i rasprodali rekordnih pet koncerata u Zagrebu. Album je uvršten na liste najboljih izdanja te godine, donio im je nominaciju za nagradu Impala za najbolji nezavisni europski album, a bend je snimio i prvi koncertni film “Buč Kesidi: Euforija uživo”.


Pančevski dvojac Buč Kesidi vraća se u Zagreb gdje će 27. svibnja na stadionu Šalata održati svoj najveći hrvatski samostalni koncert. Na omiljenoj gradskoj pozornici na otvorenom u samom centru na disco rock’n’roll tulumu protutnjat će kroz hitove, ali i predstaviti nove pjesme.

Preostale ulaznice mogu se kupiti u pretprodaji po 14 eura, a ta cijena će vrijediti do 12. ožujka, nakon čega se penje na 16 eura. Dostupne su na svim fizičkim prodajnim mjestima Eventim sustava, online na Eventim.hr kao i u Dirty Old Shopu i Rockmarku.

Fotografije: PR

Shopping cart0
There are no products in the cart!
Continue shopping
0