6 novih parfema za proljeće

S novom sezonom javlja se i potreba za promjenom mirisa koji nosite. U fokus tako dolaze laganiji parfemi te floralne note, a čini nam se kako će ovog proljeća posebnu pažnju imati ruža. Ako su vam već dosadili proljetni parfemi koji ste nosili proteklih godina ili, su vam, pak, presušile zalihe, donosio listu novih parfema koji su idealni za sezonu pred nama.

Jo Malone Rose Blush

Britanska kuća Jo Malone predstavila je čitavu kolekciju posvećenu mirisu ruže pod nazivom London Roses. Među njima se posebno ističe Rose Blush, u kojem su nježne latice utopljene u slatki žele, za sve koji vole nježan, šarmantan i ženstven miris ruže uz puderastu notu bijelog mošusa. Ovo je idealan proljetni parfem za sve one koji vole lagane i svježije note, a inače zaziru od mirisa ruže.

 N° 1 de Chanel L’Eau Rouge

Kuća Chanel predstavila je novu kolekciju makeupa i proizvoda za njegu kože N° 1 u sklopu koje je predstavljen i miris. Crvena kamelija je u srcu čitave linije pa i N° 1 de Chanel L’Eau Rouge. Vodica i ekstrakt crvene kamelije čine glavne sastojke, no taj je cvijet bez mirisa. No, stvorena je mirisna floralna kreacija uz pomoć nota jasmina, cvijeta naračne i ruže – tipičnih mirisa za Chanel, a uz pomoć dodatka voćnih nota, ova maglica nosi i dozu svježine.

Tom Ford Rose D’Amalfi

Kako i sam naziv kaže, već samo jedan pritisak ovog mirisa u mislima će vas odvesti ravno na toplu Amalfijsku obalu. Novi parfem dio je kolekcije posvećenu ruži – Private Rose Garden, u sklopu koje su predstavljeni i mirisi Rose De Chine i Rose De Russie, a svježinu i talijansku notu parfemu Rose D’Amalfi daje bergamot. Ovaj miris evocira toplinu i raskoš talijanske obale i pun je pogodak za sezonu pred nama.

Celine Rimbaud

Za novo olfaktorno remek djelo zaslužan je kreativni direktor kuće Hedi Slimane koji je inspiraciju pronašao u poeziji Arthura Rimbauda, pjesnika čija su ga djela pratila kroz mladost. Rafinirana i moćna nota lavande ubrane u Provansi spaja se s puderastom notom cvijeta irisa, a zajedno tvore svevremensku mirisnu kreaciju. U mirisu ćete osjetiti i note mošusa, nerolija i vanilije, a ovaj je parfem uniseks.

Diptyque Eau Rose

Limitirano izdanje parfema nastalo je u suradnji s losanđeleškim cvjećarom Mauriceom Harrisom i čini malo drugačiju verziju klasičnog mirisa ruže, u kombinaciji s mirisom svježeg, zelenog vrta, odnosno notama kamilice, artičoke i voća lychee. Svidjet će se ljubiteljima ruže koji vole klasiku, može se nositi tijekom dana i večeri, a definitivno će osvojiti i one koji vole svježe, floralne mirise.

D.S. & Durga Grapefruit Generation

Ljubitelje citrusa oduševit će nova kreacije brenda D.S. & Durga oplemenjena notama tuberoze, grejpa i mošusa. Kora pomela glavna je nota, srce mirisa čine floralni tonovi tuberoze i cvijeta gloga, dok se u bazi nalaze mošus i grejp. Miris je inspiriran 60-im godinama prošlog stoljeća, a donosi dozu svježine u proljeće!

* Ako vas zanimaju teme slične ovoj predbilježite se na MagMe newsletter! Svoju email adresu možete upisati u predviđeno mjesto niže na stranici.

Fotografije: PR, Tom Ford, Celine, Diptyque, D.S. & Durga

Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0