eee

Između dvadeset prekrasnih zemalja hrvatski Zadar osvojio je prvo mjesto kao najbolja europska destinacija za 2016 godinu. Sveukupno 300.000 glasača Zadru je donijelo prestižnu titulu. Iza njega kao najbolje destinacije za odmor ili putovanje slijede Atena, Plodvid, Nantes, Azoriski otoci, Pariz, Novi Sad, Bruxelles, Kotor, Prag, Rim, Beč i Madrid.

European Best Destination opisali su Zadar riječima Alfreda Hitchocka:

„Dobro došli u Zadar, najbolju europsku destinaciju 2016 godine! Zadar je odličan grad, grad prepun tradicije i modernizma, grad otvoren moru. Prošećite uz obalu da čujete nevjerojatne morske orgulje dok gledate najljepši zalazak sunca na svijetu.“

Zadar je obilježen poviješću i okrenut modernizmu. Zadar je drugačiji grad, neusporediv, s toplom i ugodnom atmosferom, idealan za odmor pun smirenosti i mira. Zadar je tih i siguran: možete ići u dugačke šetnje noću i danju. Otkrit ćete sjajne tragove Rimskoga doba, ali i dobre dučane, restorane s pristupačnim cijenama, prodavaonice voća i povrća te koncerte na otvorenom.

zadar1

U Zadru ćete uživati u ukusnoj hrani i lijepim šetnjama uz more slušajući morske orgulje, jedinstvenu instalaciju u Europi, koja omogućuje moru stvaranje prekrasne glazbe.

orgulje