Njemačka tvornica automobila Volkswagen je na Sjevernoameričkom internacionalnom auto showu u Detroitu predstavila svoj najnoviji kombi model I.D. Buzz.

Volkswagen je šezdesetih godina bio poznat po kultnom VW Microbusu, odnosno Hippie kombiju, a Buzz je dostojan nasljednik iz budućnosti.

DB2016AU01088_small-large_trans_NvBQzQNjv4BqIAF5B8AoSpPsTtRUFcYs_UycLadnnkBx8vArPXOthYY

I.D. Buzz ima mogućnost automatske vožnje bez vozača, osam sjedećih mjesta i pokreće se na struju. Maksimalno ide do 160 km/h, sadrži senzore zvuka i pokreta, laserske skenere i kamere tako da cijelo vrijeme imate potpuni pregled stanja u autu i izvan njega.

volkswagen-id-buzz-02

“Ovaj koncept vozila prvi je u svijetu ovakve vrste. Radi se o prvom električnom multifunkcionalnom kombiju koji ima mogućnost autonomne vožnje. Donosi osjećaj slobode Microbusa u potpuno novoj eri.”- Dr. Frank Welsch, član uprave Volkswagena

volkswagen-id-buzz-07

Iako je ovo vozilo budućnosti zaista praktično i funkcionalno, pitanje je hoće li ikada zaista krenuti u proizvodnju. Volkswagenov koncept električnog automobila trebao bi izaći do 2020., a onda ostaje vidjeti stiže li nam i novo Hippie vozilo iz budućnosti.

volkswagen-id-buzz-04