Projekt nastao suradnjom Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci i kanadske umjetničke fondacije Musagetes – Vijeće mladih Benčić – uključuje djecu u svijet odraslih. Riječ je o okviru za neformalno obrazovanje mladih kroz koji se najviše radi na kulturno – umjetničkom odgoju djece.

bencic4

Radionice na terenu, poticanje slobode mišljenja i djelovanja, razvoj emocionalne inteligencije, te socijalnih i moralnih vrijednosti- samo su neki od elemenata na kojima autorice edukativnih programa Natali Bosić i Ivana Golob Mihić rade s djecom.

bencic3

„Cilj Vijeća jest podignuti svijest djece o povijesti njihovoga grada, jačanje njihovog osjećaja pripadnosti, brige za prošlost te pružanje osnove za razmišljanje o budućnosti grada. Istovremeno im dajemo priliku za upoznavanje različitih oblika umjetnosti, za uključivanje u rad kulturnih institucija i korištenje njihovih resursa te za uključivanje mišljenja i interesa djece u kulturnu dinamiku grada“, kažu u VMB-u.

Rezultate svog rada prikazuju na godišnjim izložbama, a druga po redu godišnja izložba za 2015. godinu održat će se ove godine u Malom salonu u Rijeci. Na izložbi će se moći vidjeti radovi koje su polaznici producirali na radionicama, od likovnih radova, pjesama i tekstova do filmova i vizualnih projekcija.

bencic5

Otvorenje izložbe održat će se 18. siječnja u 18 i 30 sati., a posjetitelji će uz izložbu moći uživati i u nastupu glazbenog sastava Wuna u pratnji mladih polaznika radionica. Zanimljivo je spomenuti da se ove godine po prvi puta dodjeljuju i nagrade Vijeća mladih Benčić za najboljeg umjetnika i radnika u kulturi/edukatora, a sve po izboru djece.

Program izložbe je bogat, a bitno je istaknuti ključne događaje:

PROGRAM:
18.1., 18:30 – OTVORENJE IZLOŽBE – DODJELA NAGRADA VIJEĆA MLADIH BENČIĆ I KONCERT
22.1.- 17:00- 18:30- STRUČNO VODSTVO I INFO SAT za zainteresiranu djecu i roditelje (buduće polaznike radionica)
22.01.-19:00- PROJEKCIJA FILMA „PREUZMIMO BENČIĆ“

Jer bitno je djeci dati priliku.