Svjetska imena iz svijeta jedrenja stigla su u Hrvatsku. Naime, ovoga tjedna Šibenik je postao domaćin jedne od najprestižnijih regata u svijetu – TP52 Super Series. Ovime se Hrvatska upisala na listu elitnih svjetskih destinacija u nautičkom svijetu i stala uz bok Miamiju, Key Westu, Porto Cervu, Menorci i Scarlinu.

Da se radi o posebnoj regati govori i činjenica da dio nje žele biti i velika imena iz poslovnog svijeta, kao što je i Patrizio Bertelli, glavni izvršni direktor talijanskog modnog giganta Prada grupe, koji će jedriti na svojoj legendarnoj jedrilici Luna Rossa. Uz njega na regati jedrit će i najtrofejniji olimpijac u svijetu jedrenja Sir Ben Ainslie te Robert Scheidt, ponosni vlasnik čak 17 medalja sa Svjetskih prvenstava.

Dolazak ovako jake regate u Hrvatsku odlična je promocija naše zemlje kao poželjne sportske, ali i turističke destinacije jer kadrove s ove spektakularne regate prenose mnogi svjetski mediji.

Regata u Šibeniku počinje 21. svibnja, a jedrit će se i u Zadru u lipnju. Domaćini u Hrvatskoj su marine D-Marin Mandalina i D-Marin Dalmacija, inače u vlasništvu Dogus Grupe.