Apsolutno svi znaju da je rujan mjesec Apple noviteta, a tjednima prije kreću glasine o detaljima novih uređaja i operativnih sustava.

Navodno unutar Applea ovu ugodinu nazivaju “S” godinom, aludirajući na činjenicu da Apple često godinu nakon novog modela izbaci bržu varijantu sa S oznakom. Bloomberg navodi da bi Apple ove godine ipak mogao predstaviti tri nova modela iPhonea s većim ekranom nalik na iPhone X.

Jedan od tri nova modela izgledao bi isto kao i X model, no s bržim procesorom i boljom kamerom. Drugi model bi trebao biti veličine iPhone 8 Plus modela, no s ekranom do ruba što bi značilo veličinu ekrana od 6,5 inča, kao i iskoristivost velikog ekrana u smislu mogućnosti korištenja više aplikacija odjednom.

Treći model bi trebao biti najprodavaniji upravo zbog niže cijene uređaja koja bi trebala biti do 650$. Taj model bi trebao dolaziti u nekoliko boja, s 6,1 inčnim ekranom, no bez Apple Face ID kamere.

Na rujanskom eventu bi Apple navodno trebao predstaviti i novu varijantu iPad Pro modela s bržim procesorom i Apple Pencilom kao i s novim postavkama koje iPhone već sadrži- Touch Id senzor, True Depth efekte na kameri i slično.

Dugo se već  isčekuje i novi model Apple Watcha, odnosno Watch Series 4. Novi Watch bi trebao imati veći display, baterija bi trebala trajati duže, a mjerenje Health aplikacije i fitnes praćenja bi se trebala još više poboljšati.

Kako Apple svoje evente obično najavi nekoliko tjedana ranije, sve su češća šuškanja kako bi se veliki event ove godine ipak mogao održati u listopadu.