Uređujete svoj dom, opremate restoran ili tražite dar nekome? Za sve navedeno prava adresa je dućan u Zagrebu pamtljivog imena Sol i papar vlasnice i spec. mikrobiologinje Aste Fabijanić. Moderan asortiman posuđa definitivno je ono što krasi ovaj kulinarski raj, a za sve prave chefove nezaobilazna je stanica s obzirom da se mogu pohvaliti širokim izborom najboljih svjetskih noževa u ovom dijelu Europe. Nakon odličnog uspjeha dućana u Vlaškoj 78, logičan slijed događaja bio je otvaranje novog prodajnog prostora s proširenim asortimanom u Varšavskoj 4. Taj dućan lijepa je suradnja gospođe Fabijanić i magistrice dizajna Dubravke Zglavnik Horvat.

Velika količina kvalitetnih brendova svakako je dodatan plus ovog dućana, a ne odmaže niti činjenica da je Sol i papar jedno od rijetkih mjesta, a za neke brendove upravo i jedino gdje te brendove možete potražiti. Ovdje možete potražiti prekrasno porculansko posuđe nizozemskog brenda Pip Amsterdam, koji će svojom romantičnom kolekcijom oduševiti svakog estetu.

solipapar2

Za one koji vole moderan minimalistički dizajn, Cookplay posudice i tanjuri baskijske dizajnerice Ane Roquero bit će upravo ono što su tražili. Baš ove posudice sastavni su dio kuhinja nekih svjetskih restorana s Michelinovim zvjezdicama.

cookplay3

Jedino u ovome dučanu možete pronaći engleski brend Tala s vintage štihom. Želite li da vaša kuhinja izgleda baš kao iz časopisa 1960-ih godina, njihove raznobojne posude za začine, mjerice ili posude za pečenje bit će pun pogodak i inovativan poklon za sve prigode.

tala

Paper bag posude trenutno su must have. Tržište su preplavile dolazeći u svim oblicima i materijalima. Međutim, sve su one replike Rosenthalovih vaza, koje je dizajnirao Finac Tapio Wirkalaa, a koje vam upravo Sol i papar donosi. Njihova je posebnost materijal izrade. Naime, Rosenthalove su vaze porculanske, a možete ih kupiti u više veselih boja, čime postaju odlično vizualno rješenje za svaki stol. Ove se godine upravo nestandardnim bojama ovih vaza slavi stota obljetnica Wirkalina rođenja.

IMG_2854

Osim spomenutih Cookplaya, Rosenthala i Pip Amsterdama, Sol i papar je eksluzivni uvoznik i za Cookut, Coucke, De Buyer, Joseph Joseph, Gefu, Cristel, Wusthof, ali i mnoge druge brendove.

No nisu inovativni brendovi jedino što je Sol i papar omogučio našem tržištu. Naime, Sol i papar je među rijetkima uveo američku metodu prema kojoj u dućanu možete ostaviti popis želja koje biste htjeli da vam netko daruje na poklon za vaše vjenčanje. Mnogi to u Hrvatskoj priželjkuju već godinama no i dalje sano mali broj trgovina nudi takvu mogućnost.

Koji god da je razlog vašeg ulaska u ovu trgovinu, nećete se razočarati.

DSC_4171DSC_4173DSC_4176DSC_4169

Foto Sol i Papar: Julio Frangen