Svi smo već dobro upoznati s onom da kada ti jedna stvar krene krivo, često za njom dolazi još nekoliko loših. Srećom, postoji način da takve stvari spriječimo. Na mnoge stvari mislimo da ne možemo utjecati, a ipak snaga uma može pomoći u njihovoj promjeni. Svi smo čuli za izraz mantra, no rijetki ga u potpunosti i razumiju, a još manje je onih koji taj koncept i primjenjuju. Možda je vrijeme da počnete.

Da bi stvari krenule u pravome smjeru, za početak moramo krenuti od slaganja svojih misli. Kada naš um dođe u stanje da negativno razmišljanje postane uzorak, on privlači i negativne stvari da nam se događaju. Zato se trebamo resetirati i krenuti u potpuno drugom smjeru.

mantra4

Da bismo kreirali dobre mentalne navike, trebamo praksu. Prije svega, trebamo naučiti bolje upoznati sebe i ono što nama samima paše. Mantra naravno neće isprva odmah donijeti blagostanje u naš život, no dosljednost je ključ svega. Trebamo ustrajati u svom naumu da život zaista promijenimo te počnemo razmišljati isključivo pozitivno.

Kako pravilno mantrati

Zapišite tri do pet riječi koje opisuju vaše namjere i označavaju pozitivne ciljeve. To mogu biti riječi poput hrabrost, ljubav, uspjeh, kreativnost, povjerenje ili ravnoteža. Kada ste odabrali svoje riječi inspiracije, uz njih kreirajte tri rečenice u sadašnjem vremenu koje će biti vaše mantre. Nakon što ste ih napisali, provjerite mogu li se te rečenice sažeti, a da se ne promijeni njihov smisao. Za primjer vam dajemo: „Ljubav s lakoćom ulazi u moj život“ ili „Ja sam pokretač svoje sreće“.

mantra3

Da biste lakše odabrali mantru, razmislite o svojim ciljevima u životu. Ukoliko ih je većina vezana uz posao i primjerice promaknuće, tada zapišite mantre koje će se vazati uz to. Svaki dan započnite ponavljajući svoje mantre tri puta, pritom zaista razmišljajući o tome što izgovarate. Kada god imate vremena u danu, ponavljajte ih, a posebice onda kada se iz nekog razloga počnete osjećati loše ili mislite da ste krenui krivim putem.

MagMe Tip

Mnogi uspješni ljudi koristili su snagu mantre u svom životu te na taj način olakšali svoj put do uspjeha. Na temelju njihovih svjedočanstava donosimo vam jedan veoma koristan savjet. Jeste li razmišljali koje riječi svakodnevno koristite bez da promislite o njima? Šifre. Svakodnevno ukucavamo šifre za mail račune, otključavanje mobitela, društvene mreže ili poslovne laptope. I to su samo neke od šifra koje svakoga dana upisujemo. Postavite si šifru koja će predstavljati neki cilj i držite je dok cilj ne ispunite. Kada cilj bude uspješno postignut, promijenite šifre na rečenicu koja će označavati vaš sljedeći cilj. Primjerice „Štedim za putovanje na Thailand“. Podsvijest nam neprestano radi, stoga upišete li makar i ne percipirajući svjesno po dvadeset puta u danu kako štedite za putovanje na Thailand, vidjet ćete da će se s vremenom stvari početi kretati u tom smjeru. Naravno, ciljevi moraju biti realni i ostvarivi da bi ovaj proces uspio. A najbitniji savjet, dajte vremena ovome procesu.

inspo1

Snaga misli vrlo je jaka i tek kada to spoznate, moći ćete utjecati na stvari koje vam se događaju. Vrijedi pokušati, zar ne?