Jedno od najpopularnijih ljetnih odredišta u Hrvatskoj Hvar skriva još jednog gastronomskog dragulja. U samoj jezgri Otoka Sunca smjestila se Passarola – poznati hvarski restoran koji vješto kombinira suvremeni koncept s tradicionalnim okusima Hvara, pod palicom chefa Igora Obradovića. Obradović pritom koristi lokalne, svježe i organske namirnice, što svakako daje dodatnu kvalitetu svakome jelu.

Tako u Passaroli primjerice možete kušati Pojorski bronzinić, tradicionalno jelo koje sljubljuje grahorice s morskim glavonošcima; ribarski lonac, aromatično jelo spravljeno od jastoga, škampi te školjaka s tagliatellima; ili pak tuna steak u sezamu, poslužen uz kremu od avokada, marinirane tikvice i sušene mini rajčice.

Uz spomenute delicije izvrsno se sljubljuju fantastična hvarska vina poput Agera, Plavca malog Grand cru od Plenković i zaboravljena dalmatinska vina, sorte poput Trnjaka, Plavke, Pribidraga. Sva ova prekrasna vina već su unaprijed uparena s hranom iz jelovnika.

Interijer samog restorana također je osmišljen kao kombinacija modernog i tradicionalnog, gdje stoje nadaleko poznati brački kamen nasuprot modernim staklenim terasama i ambijentalnom osvjetljenju. Prije dvije godine, restoranu je dodan i vrhunski dizajniran podrum u kojemu se smjestio noćni klub, posebno privlačan mladim turistima u vrućim ljetnim večerima. Uz autorske ljetne koktele i house muziku, savršeno je mjesto za kasnonoćna druženja.

Zato, nađete li se ovog ljeta na Hvaru, svakako posjetite ovo Passarolu.