Naslovnicu američkog Voguea za ožujak 2017. krasi šest prekrasnih žena; Ashley Graham, Liu Wen, Kendall Jenner, Gigi Hadid, Imaan Hammam, Adwoa Aboah i Vittoria Ceretti. Naslovnica s natpisom “Women Rule” na jednostavan, ali moćan način prikazuje žensku ljepotu i različitost. I ne samo ljepotu. Pokazuje da su svi dobrodošli. Time se i najprestižniji modni časopis priključuje javnoj borbi protiv krutog režima novog američkog predsjednika. Svaki od modela, među kojima su i imigrantice, na jedinstven način promiče raznolikost i ljepotu svih rasa, građa tijela i kultura.

-2074187-1486577833_640x0c

Ashley Graham na najljepši mogući način predstavlja ženu s oblinama te mijenja svijest ljudi i uništava stereotipe da se na naslovnicama mogu naći samo visoke mršave manekenke. Ovo joj je druga naslovnica u Vogueu u samo tri mjeseca. Kendall Jenner je za Vogue izjavila kako ovo nije samo veliki korak u karijeri, već je bitan trenutak u modi s odličnim tajmingom.

“Ovo je moja druga naslovnica Voguea i činjenica da je dijelim, ne samo s najboljom prijateljicom, nego sa svim ovim odličnim ženama, meni je izrazito značajna. Sa svime što se događa u svijetu, ova naslovnica ima jako važnu poruku koja glasi “Hej, svio smo po nečemu drugačiji, ali te razlike nas čine prekrasnima. Svi su prekrasni”, istaknula je Kendall.

Vogue je naslovnicu snimio na pješčanoj plaži u Malibuu s modelima obučenima u kratke šorc hlače i Prada dolčevite.

Svakako pozdravljamo ovakvu lijepu inicijativu i podržavamo mijenjanje normi ženske ljepote. Danas je, više nego ikada prije, bitno naglasiti i osvještavati kako ljepota ne poznaje granice. Modna industrija svakako ima jako veliki utjecaj u poimanju lijepog, no upravo je ova naslovnica ono što lijepo zapravo u suštini i jest. Žena koja prihvaća samu sebe u cijelosti. Članak te intervju s modelima pročitajte na Vogue.com.

-2074185-1486577828_640x0c -2074186-1486577829_640x0c

PHOTO: Inez and Vinoodh