Ako doma imate onu najdražu vam mušku osobu koja se stalno žali da od ribe nitko nikad nije ostao sit, pa još te kosti za koje mu treba povećalo, i onda još pola sata nakon ručka gunđa da je gladan, ovo je idealan recept za koji će čak i On tražiti tanjur više.

Sastojci:

450g tijesta

500g pasirane rajčice

500g repova škampa

100ml bijelog vina

1 luk

1 režanj češnjaka

sol

papar

2 žličice šećera

Aioli začin (Harissa Spice Store)

maslinovo ulje

peršin

Priprema

Očistite škampe i odvojite im repove. Na prethodno zagrijanoj tavi zagrijati maslinovo ulje. Dodajte repove škampa i dinstajte dok ne dobiju boju. Podliti bijelim vinom.  Nakon što vino ishlapi, po potrebi podliti vodom. Dinstati još par minuta pa preseliti repove škampa na tanjur.  U međuvremenu u kipućoj posoljenoj vodi u loncu skuhajte tijesto po uputama na pakiranju.  U istoj tavi gdje ste dinstali repove škampa, prodinstajte luk i protisnuti češnjak na maslinovom ulju. Po potrebi podliti vodom. Kad je luk postaklio dodajte pasiranu rajčicu, 2 žličice šećera, sol, papar, peršin i Aioli začin (Harissa Spice Store). Kada je umak gotov, vratite u tavu repove škampa i kuhajte još par minuta.

Poslužite uz salatu i čašu bijelog vina. Dobar tek!