Znate one dane kada stvarno ne znate što kuhati? Gladni ste, ali možda ne baš toliko gladni. Jede vam se nešto zdravo, ali ipak- tjestenina. Zapravo , nemate vremena kuhati jer ste zapeli na zelenom valu u povratku s posla i mjenjate konstantno iz prve u drugu, a imate još 101 stvar za obaviti. Mislite kako danas stvarno nije vaš dan…

Ovaj recept je upravo za takve dane. Tijesto bez glutena od crnog graha soje sa slanutkom i bučom (koja btw. sadrži 85-90% vode i idealna je dijetalna namirnica!) pravo je jesensko jelo koje možete pripremiti kao predjelo, glavno jelo ili toplo-hladnu salatu od tijesta za max. 30min. I da, stižete i na frizuru, i na onu cugu s frendicama i u teretanu…

SASTOJCI (za 3-4 osobe):


500g buće
1 crveni luk
150g slanutka
200g spaghetti od crnog graha- organska Liberto ( tvornicazdravehrane.com)
1 slatka paprika
maslinovo ulje
šafran
nasjeckani orasi

POSTUPAK:

Pećnicu zagrijati na 200°C. Narezanu buču i luk staviti u protvan na pek papir. Posoliti, popapriti, preliti maslinovim uljem te peći cca 25 min. U međuvremenu skuhajte tijesto po uputama na pakiranju i ocijedite tako da nešto manje od 1/3 vode u kojoj se kuhalo tijesto sačuvate. Kada je buča pećena, dodajte je u zdjelu ostalim sastojcima, promiješajte i začinite po želji

TIPS: Niti šafrana stavite u dvije žlice vrele vode na 30tak minuta kako bi šafran otpustio aromu i boju te ga na kraju dodajte u jelo). Dobar tek!