Ovih dana kiša ne prestaje i jesen je stvarno pred vratima. Možemo se veseliti balonerima, puloverima u zemljanim tonovima, a isto tako i jesenskim plodovima, ugodnim večerima i ostalom što ide uz taj jesenski ‘cosy mood’.

No, kako biste još malo zadržali ljeto u mislima, slobodno napravite ove savršeno nježne i sočne muffine s borovnicama koji su gotovi za 30 minuta. Iako su muffini sami po sebi posebno privlačni, sljedeći put ću ipak raditi u kalupu za kolače jer ovako nestanu u tren oka. Ne znam da li je to garancija da će izdržati bar do ručka, ali vrijedi pokušati…

SASTOJCI:
3 jaja
150g šećera
250g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
150ml tekućeg jogurta
50ml ulja
50ml limunovog soka
prstohvat soli
125g borovnica

CRUMBLE POSIP:
20g maslaca
2 žlice smeđeg šećera
3 žlice zobenih pahuljica
2 žlice grubo sjeckanih badema
1 žlica cimeta
-prstima napravite mrvičastu smjesu

PRIPREMA:


Jaja i šećer pjenasto izmiksajte. Dodajte ostale sastojke u smjesu te nastavite miksati dok se sastojci ne sjedine. Lagano umješajte borovnice.

TIP: Ako koristite smrznute borovnice, uvaljajte ih u brašno. Smjesu rasporedite cca 2/3 u svaki kalup za muffine (u koje ste prethodno stavili košarice). Posipajte ih crumble posipom i pecite 25 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 ˚C.