Počeli ste razmišljati što biste mogli pripremiti za Uskrs osim pince, tradicionalne šunke i jaja, što slatko osim orehnjače? Tiramisu je uvijek dobra ideja! A tiramisu u formi cupcakesa još bolja! Zašto ne promijeniti rutinu tradicionalnih kolača i poigrati se serviranjem i dekoracijom? Izgledat će neodoljivo privlačno na vašem uskrsnom stolu, i vjerojatno će se krišom pokoji ukrasti i prije nego što dođe sam red za desert.Sastojci za biskvit (16 komada):

185 g brašna

1 prašak za pecivo

85 g rastopljenog maslaca

185 g šećera

2 jaja

prstohvat soli

1 žličica ekstrakta vanilije

100 g kiselog vrhnja

1 šalica kave

-po želji staviti rum i zasladiti, nije nužnoMascarpone frosting:

225 g vrhnja za šlag

1 žlica gussnela

50 g šećera u prahu

100 g mascarpone siraDekoracija:

Kakao u prahu

Čokoladna jajaPriprema:

Pećnicu zagrijati na 180°C. Pomiješati suhe sastojke, potom dodati ostale sastojke za biskvit i izmiksati u jednoličnu smjesu. U kalupe za muffine staviti papirnate košarice i žlicom napuniti 2/3 košarica. Peći 20-tak min.Za frosting prvi izmiksati vrhnje za šlag i kad se dovoljno stisne dodati šećer u prahu, gussnel i mascarpone sir. Miksati još svega 2-3 minute, ne predugo. Staviti u hladnjak dok namačete muffine. Vilicom izbodite muffine po srediti i namočite ih kavom, U ukrasnu vrečicu za šlag stavite kremu od mascarpone sira i ukrasite njome muffine. Posipajte kakaom u prahu i ukrasite čokoladnim jajima.

Dobar tek i sretan Uskrs!