S proljećem i naši tanjuri kao da vape za laganijom i zdravijom prehranom koja nam pruža energiju za svakodnevne poslovne obveze, ali i sportske te fizičke aktivnosti na svježem zraku kojih smo se svi zaželjeli proteklih mjeseci. Ovi spaghetti s domaćim pestom od avokada idealan su obrok u proljetne dane – kremasto, zeleno i ukusno!

Sastojci za pesto od avokada:

1 avokado

20g pinjola

2 režnja češnjaka

feta sir

150g baby špinat ili baby blitve

2-3 žlice maslinovog ulja

parmesan sir

sok pola limuna

papar, sol

1 žličica Harissa Arrabbiata začina

1 pakiranje tjestenine spaghetti

cherry rajčice

baby mozzarella

POSTUPAK:

Sve sastojke staviti u blender i izblendati dok ne dobite kremasti pesto od avokada. Skuhati tjesteninu po uputama na pakiranju. Pomiješati s pestom i dodati narezane cherry rajčice i mozzarellu. Obilato posipati parmesanom!

TIPS: Po želji možete poslužiti uz piletinu!