S hladnijim danima stigli su ponovno na red i neki trendovi koje obožavamo. Komad odjeće kojeg se jeseni i zimi nikako ne možemo zasititi svakako je dolčevita. Ove godine i klasična dolčevita doživjela je svoj mali outfit remake. Grubi vuneni materijali iznova se spajaju sa čipkom, šljokicama, svilom i drugim laganim materijalima.

d10d9 Iako je spajanje nespojivog odavno dopušteno, ove godine posebno nam se sviđa spajanje vunene dolčevite s haljinom tankih naramenica. S druge strane, klasični outfiti i dalje nisu out. Dolčevita bogatog ovratnika kombinirana s maxi kaputom i ove godine samo pogledom na taj outfit asocira na udobnost i kombinaciju u kojoj se dobro osjećamo od jutra do mraka.

d6

d8

Dolčevita nije oduvijek bila dio ženskog odijevanja. Ona je samo jedan od odgovora sufražetkinja na muški svijet u kojem je žena potčinjena. Kada je Coco Chanel dizajnirala prvo žensko odijelo i njime izazvala brojne kontroverze, htjela je da žena pokaže za sebe da je jednaka muškarcu; snažna, samostalna, radišna i emancipirana. Tom revolucijom gledanja na jednakost spolova izraženu kroz odijevanje pripomogle su i traperice, a odmah za njima i dolčevita. Stoga za ovaj predmet možemo reći da vrijedi mnogo više od toplog komada kojeg rado nosimo zimi. U muškoj modi, javila se još u 15. stoljeću kod mornara, a u 20. stoljeću crna dolčevita postala je glavni stup otpora formalnom suit up odijevanju.

d1Ako se radi o tankoj uskoj dolčeviti kombiniranoj na kratku suknju, možete izaći u noćni izlazak u njoj, a ako se pak radi o maxi vunenom modelu, u njoj ćete i na kavu s prijateljicama. Stroži krojevi dolčevita odlično se kombiniraju u outfitima za posao. Kako god, ovaj komad odjeće jako volimo, uvijek rado nosimo, a i zahvaljujemo mu na njegovoj ulozi u ravnopravnosti spolova.

d4

d7