Predmet su žudnje mnogih. To nije čudno s obzirom na prestiž koji posjedovanje ovog sata donosi. S tradicijom dugom skoro 150 godina, IWC satovi proizvode se u Schaffhausenu, a jedno su od top imena u svijetu proizvođača satova.

Kompaniju je osnovao Amerikanac Florentine Ariosto Jones 1868 godine. S obzirom na tadašnju jeftinu radnu snagu, svoju je proizvodnju odlučio pokrenuti u Švicarskoj, i to u istočnom dijelu iako je zapadni poznat po najboljim urarskim stručnjacima. I bez obzira na tu činjenicu, nije pogriješio.

top gun

Najpoznatiji model ovog brenda svakako je IWC Pilot Chronograph Top Gun Watch. Dio je linije Pilot Watches, iz koje potječu praktički svi najpoznatiji IWC modeli. Prva linija dizajnirana je 1936. godine. Tome u čast, na predstavljanju nove Pilot kolekcije event je bio osmišljen u znaku tridesetih godina prošlog stoljeća. Na ovoj gala večeri sudjelovale su mnoge zvijezde, a Adriana Lima, Karolina Kurkova, Lewis Hamilton, Nico Rosberg i Hilary Swank samo su neki od njih.

adriana lima lewis hamilton karolina kurkova

gala2 gala3

“Naša je filozofija inspirirana strašću za izradu satova, a želja nam je očuvati neumoran duh poduzetništva i perfekcionizam u stvaranju” – Georges Kern, CEO IWC Schaffhausen.

sat5

IWC Schaffhauen možete naći u Zagrebu u dućanu ekskluzivnih satova Marli na adresi Vlaška 13.