Kada se radi o dijetama, bitno je biti svjestan jedne spoznaje. Ništa što je drastično i brzo nije zdravo niti je rješenje kojim možete dugoročno biti zadovoljni. Ključ svakog procesa mršavljenja jest biti svjestan činjenice da jednostavno neke navike morate promijeniti. Zauvijek.

Odmah da skrenemo pozornost na jedno – sve one reklame za raznorazne dijete samoprozvanih stručnjaka koje vam garantiraju mršavljenje u samo dva tjedna ili slično, utopija su koja, ako vas i dovede do željenog gubitka kilograma, zasigurno nisu niti zdrava opcija za vaš organizam, a bome niti rješenje koje ćete za godinu dana još uvijek vidjeti na sebi. Zato smo pronašli Intermittent fasting.

Intermittent fasting ili doslovno povremeni post, dijeta je koja se može opisati i kao stil života. Radi se o načinu prehrane koji jamči odlične rezultate, ali pod jednim uvjetom – budite spremni provoditi je uvijek! Vrlo je jednostavno; nije poanta u tome što jedete i koliko jedete, nego pazite sad; kad jedete. Rješenje je u činjenici da konzumirate hranu isključivo u jednom periodu dana koji traje osam sati, a 16 sati postite odnosno ne konzumirate hranu uopće. U vrijeme posta ne jede se nijedan obrok, dozvoljeno je samo piće. Tada se preporučuje piti zeleni čaj, kavu, mineralnu vodu, čak si možete pomoći i sa malo kokosovog ulja da vam da osjećaj sitosti.

Poanta ovakvog načina hranjenja jest u obnavljanju stanica u našem tijelu. Kada organizam ima dovoljno vremena u kojemu ne prima hranu i ne ulaže napore u njezino probavljanje, ima vremena usmjeriti se na revitalizaciju samog organizma. To znači i razbijanje masnih stanica, ali i obnovu svih postojećih stanica u tijelu te njihovo jačanje. Iz tog je razloga, ova dijeta ne samo učinkovita za gubitak kilograma, već je i zdrava.

Poznati gumac Terry Crews jedan je od brojnih slavnih osoba koji su ovu dijetu prigrlile kao stil života, a njegovo isklesano tijelo koje možete vidjeti u Old Spice reklamama svakako svjedoči o uspješnosti dijete. Crews ovaj način prehrane provodi punih pet godina čime je svakako postao jedan od najpoznatijih ambasadora ovakvog načina jedenja.

Iako se čini malo teškim jer ipak dobar prvi dio dana ne smijete konzumirati ništa od hrane, stručnjaci tvrde kako je vrlo malo vremena potrebno da se tijelo navikne na ovakav režim prehrane. Čim prođe prvo vrijeme prilagodbe uspjeli ste, i preostaje vam samo uživati u promjenama koje su pred vama.

MagMe Tip: Preporučamo da za vrijeme hranjenja odaberete razdoblje od 14 do 22 sata jer ćete se tako, ovisno o svojim navikama, i dalje moći buditi kad god želite te neometano konzumirati i ručak i večeru, a tako i što manje osjetiti razlike od dosadašnjeg tempa života.