Sinoć su se u sklopu projekta ”Advent na Zrinjevcu” upalile tisuće lampica i time je službeno započeo zagrebački Advent. Turistički portal European Best Destination uvrstio je Advent u Zagrebu na popis top 10 destinacija za 2015. godinu. Zagreb je svakako opravdao svoju titulu jer zaista izgleda čarobno.

DSC_0285

Kućice s kuhanim vinima i zimskim jelima te slatki, ručno rađeni zimski suveniri samo su mali dio asortimana koji Advent u Zagrebu donosi. Zagrebački se Advent održava na nekoliko lokacija u gradu među kojima je estetski sigurno najzanimljivija ona na poznatom Tomislavcu (trg kralja Tomislava) i na Zrinjevcu. Prekrasno klizalište Ledeni park na Trgu kralja Tomislava otvoren je za publiku do 10. siječnja.

DSC_0222DSC_0253
Već kultno Fuliranje ove se godine preselilo u Kurelčevu ulicu te je tako i Europski trg ušao u centar glavnih događanja prosinca. Najzanimljivije je što svaka kućica predstavlja jedan europski grad. Tako na jednom mjestu možete pojesti čuvene kobase iz Berlina, preseliti se u Schladming na germknedlu, a nakon toga sve možete začiniti poznatim londonskim ginom.

DSC_0342
Ne sumnjamo kako će se većina Zagrepčana u sljedećem periodu okupljati baš na ovim mjestima. Prenosimo vam mali dašak zagrebačke božićne čarolije.DSC_0299 DSC_0290 DSC_0263 DSC_0289

Foto: Božidar Banov