Body & Soul Sunday – Povratak u stvarnost

Sve što je lijepo, kratko traje. Tako bar kažu. U ovome tekstu govorimo o kraju ljeta te kako se nositi s povratkom u svakodnevnicu. Posao, obaveze, rutina… Sve na što smo zaboravili tijekom godišnjeg odmora opet se vraća i s time nam se nije lako pomiriti. Dok smo do jučer uživali negdje na plaži i živjeli život iz snova, danas je već neka druga priča. Simptomi post-ljetne depresije su dosada, nezadovoljstvo svojim životom i poslom, želja za okretanjem nove stranice. Kako što lakše napraviti prelaz iz ljetnog bezbrižnog životarenja u stvarnost prepunu briga i opet biti u punoj snazi? Možda ovo pomogne.

Ostavite dan slobodno

7-intriguing-ways-to-start-a-conversation-this-weekend-1674313-1456464687.640x0c
Ono što je uvijek korisno jest napraviti mali razmak između godišnjeg odmora i povratka na posao. Ostavite si barem jedan dan slobodno kod kuće prije nego što morate opet biti ona stara osoba koja ima sve pod kontrolom. Nakon putovanja, iskoristite dan za privikavanje na činjenicu da ste opet kod kuće. Raspakirajte se u miru, pospremite svoj životni prostor, javite se prijateljima. Saberite svoje misli i pripremite se na ono što vas čeka prvog radnog dana.

Podijelite svoja sjećanja

aaaaaa1631985-1469756051.640x0c
Kako bi sačuvali osjećaj s godišnjeg odmora, pričajte drugima kako ste se proveli, gdje ste sve bili i pokazujte im fotografije. Tako ćete još malo ‘produžiti’ ljeto i nećete se osjećati kao da je gotovo. I ne mora biti gotovo jer dok god uživate u svemu što ste proživjeli na odmoru, pa makar i samo u vašim mislima – odmor kao da još uvijek traje!

Planirajte idući odmor

body5-ways-to-job-search-during-the-holiday-break-1608833-1451180542.640x0c

Iako se još nisu slegli svi dojmovi s odmora koji je upravo završio, ne znači da već ne možete početi s planiranjem idućeg. Uzbuđenje koje donosi planiranje putovanja olakšat će vam povratak u realnost svakodnevnice. Maštanje i smišljanje svega što ćete raditi na idućem godišnjem odmoru odvlači misli od posla i sličnih ‘muka’.

Ipak nije tako strašno

body-1699848-1458237209.640x0c

Nakon nekoliko dana provedenih kod kuće, počnite se opuštati i razmišljati kako ipak nije sve tako strašno. Iako vam je ljeto bilo nezaboravno, ne znači da boravak kod kuće i odlazak na posao moraju biti depresivni. Budite zahvalni i sretni na svim lijepim trenucima provedenima na odmoru i veselite se svim lijepim stvarima koje vas čekaju kod kuće. Odmorni ste i puni novih ideja za osvajanje svijeta. Ako dobro razmislite, sigurno ćete pronaći barem nekoliko razloga za uživanje.

Počnite već sada!